Lecție predată de Viorica Dăncilă

-


Cred că e adevărat faptul că era nevoie să dispară Liviu Dragnea din peisaj pentru a ne da seama dacă Viorica are sau nu stofă de politician. La cum decurg lucrurile în PSD e greu de spus. Cert e că premierul nu mai e roboțelul permanent de care râdeam acum câteva luni.

Poate că Viorica nu știe prea multă politică și n-ar face mare brânză la masă cu cei mai mari politicieni ai lumii, dar de când face politică a învățat câteva lecții interesante. Una dintre ele, recent demonstrate, este să manipuleze masele și să ricoșeze subiectul într-o zonă confortabilă.

Asta mă facă să mă gândesc la faptul că Viorica e mai abilă și mai agilă decât suntem tentați să credem. Nu omit faptul că internetul și opinia publică e posibil să-și facă rău cu glumele despre neîndemânările premierului. Te prostești crezând că ținta glumelor e chiar atât de ridicolă.

Priviți mostră de talent politic: întrebată de un reporter Pro TV ce planuri are pentru Teleorman, unul dintre cele mai sărace județe, Viorica a răbufnit. A început să-i reproșeze jurnalistului că nu-i normal să spună așa ceva despre Teleorman, practic să nu-i mai jignească pe oamenii de acolo. Spunând că sunt săraci.

S-a înțeles până-n ultimul cătun din România ce a făcut Viorica? Extraordinară metoda de a transforma un subiect într-o jignire.

Jurnalistul Alex Dima a pus o întrebare corectă și bazată pe cifre. Întrebarea lui venea în sprijinul oamenilor din Teleorman care, din cauza proastelor decizii politice, au ajuns să trăiască în condiții penibile pentru anul 2019.

Cum o astfel de întrebare nu-și poate afla răspunsul din gura și mintea unui politician, parte din sistemul responsabil pentru situația teleormănenilor, Viorica s-a metamorfozat într-o martiră a oamenilor care se simt jigniți că-s săraci. Astfel încât o întrebare legitimă a devenit, printr-o minunată fractură de logică, o jignire.

Ce a vrut să sublinieze Viorica? Că și oamenii din Teleorman au sentimente și nu-i frumos să-i numim săraci. Sunt? Nu contează. Chit că sunt ori ba, nu trebuie să discutăm condiția lor. E jignitor. Și oricine adresează astfel de întrebări e mojic.

Ce face Viorica se numește manipulare de om cu experiență. Și tehnica asta o poți aplica pe orice temă. Nu poți spune nimic despre nimeni care suferă din cauza politicienilor pentru că îi jignești spunând că-s săraci, needucați, alcoolici ș.a.m.d..

Și când nimic nu e urât înseamnă că totul e foarte bine.

Viorica știe. Viorica nu-i proasta din glumele de pe net. A citit și ea ceva cărți de manipulare la viața ei. Poate chiar pe cele pe care încă nu le-a scris Dragnea.

Citește și:

O altă luptă în care se rup doar cuticule


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.