Legătura dintre depresie şi alimentele pe care le mâncăm

-


Ceea ce mâncați poate avea un efect puternic asupra modului în care vă simțiți. Astfel, în cazul persoanelor care suferă de depresie există o legătură strânsă între starea lor şi alimentele pe care le consumă.

Astfel, conform celor mai noi cercetări privind alimentaţia persoanelor aflate în depresie, s-a constat că dietele alimentare, cum ar fi cea mediteraneană, pot ajuta la reducerea simptomelor depresiei, atunci când sunt adăugate la tratamentul medicamentos curent al cuiva. De asemenea, există o tendinţă în creştere privind integrarea alimentelor ca o componentă a medicamentelor. Pe lângă reducerea simptomelor depresiei, diete colorate și diverse, bogate în legume, pește și ulei de măsline, pot preveni diverse boli.

Beneficiile acestor diete nu se limitează numai la persoanele cu boli psihice. Planurile de alimentație pe bază de plante și peşte, de asemenea, par a fi de ajutor şi pentru scăderea în greutate, protejarea minții și reducerea riscului altor afecțiuni grave, cum ar fi bolile cardiace, diabetul, boala Alzheimer și chiar unele forme de cancer.

Mary Lou Chatterton, profesor la Universitatea Deakin din Australia, este unul dintre principalii autori ai unei lucrări publicate recent privind legătura dintre o dietă mediteraneană și simptomele depresiei. „Are sens să mănânci acest tip de alimente”, a declarat Chatterton. „Cel mai important este să renunţi la alimentele procesate”, a completat el.

În plus, există mai multe studii care au constatat că dietele bogate în ingrediente prelucrate nu sunt rele doar pentru greutate, ci pot contribui și la depresie și alte boli, cum ar fi diabetul zaharat, unele forme de cancer și bolile cardiace. Eliminarea acestora pare să atenueze unele simptome ale depresiei, să ne ajute să scădem în greutate și să reducem riscul bolii.

Şi alte cercetări sugerează, totodată, că adoptarea unui regim alimentar bazat pe legume şi fructe ar putea, de asemenea, să joace un rol în prevenirea bolii.

Citește și: 

Dieta alimentară care creşte riscul de diabet

Ce efecte poate avea încălzirea globală asupra sănătăţii oamenilor? Avertismentul specialiştilor

Ce efecte au, de fapt, suplimentele de vitamine asupra organismului

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.