Legea pensiilor a scos rușii în stradă. Sute de arestări

-


Poliţia rusă a arestat duminică sute de persoane care protestau împotriva reformei sistemului de pensii.  Manifestaţiile neautorizate, organizate la inițiativa liderului opoziției Alexei Navalnîi, aflat în arest pe o perioadă de 30 de zile, au avut loc în aceeaşi zi cu alegerile locale şi regionale, scrie AFP.

Forțele ruse de ordine au reţinut 839 de protestatari, în 30 de oraşe. Cele mai multe arestări au avut loc la Sankt Petersburg: 254 de persoane.

În Piaţa Puşkin din Moscova au manifestat aproximativ 2000 de oameni, dar Navalnîi nu a putut fi prezent, aşa cum intenţiona, din cauza condamnării pentru încălcarea legii privind protestele. El susţine că măsura împotriva sa a fost luată tocmai pentru a descuraja manifestanţii.

Printre sloganurile scandate la protestele de duminică au fost şi unele împotriva preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin: „Putin e un hoţ” şi „Jos ţarul!”, iar Reuters remarcă prezenţa a numeroşi tineri, deşi subiectul pensiilor nu îi vizează imediat.

„Se cheltuiesc bani pentru armată în Siria, în Ucraina, pentru prietenii preşedintelui, însă nimic pentru pensionari”, a declarat o protestatară agenţiei France Presse.

După modificările operate de liderul de la Kremlin, reforma pensiilor prevede creşterea vârstei de pensionare de la 60 la 65 de ani pentru bărbaţi şi de la 55 la 60 de ani pentru femei, în timp ce speranţa de viaţă în Rusia este de 66 de ani pentru bărbaţi şi 77 pentru femei; legea pensiilor era neschimbată de 90 de ani.

Citește și:

Foto. Președintele R. Moldova, implicat într-un grav accident de circulație

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.