Legea pensiilor va fi schimbată

-


Unul dintre subiectele fierbinţi ale verii este, fără îndoială, cel despre legea pensiilor. Deşi a fost data ordonanţa de urgenţă care stipulează clar că nicio pensie nu va mai fi mai mare decât salariul, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, vorbeşte de noi modificări în legislaţia pensiilor, dar şi de reorganizări în toate instituţiile subordonate ministerului pe care îl conduce.

„Trebuie să facem o nouă lege a pensiilor cu care vom veni în octombrie, nu e normal să ieşi în 2010 cu o pensie mai mare decât unul care iese în 2011, e o nebunie, un haos în sistem… după această lege a pensiilor va trebui ca fiecare pensie aflată în plată să fie recalculată, niciuna în jos…asta presupune un efort din partea funcţionarilor casei de pensii şi foarte multe modificări în administrarea caselor de pensii.

Avem de gând ca în perioada următoare să facem o restructurare a ceea ce înseamnă activitatea din toate instituţiile care sunt în subordinea Ministerului Muncii, nu mă refer la faptul că va trebui să dăm oameni afară, dar va trebui să gândim altfel direcţiile respective”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la postul România TV.

Aceasta precizează, totodată, că încă nu s-a luat în calcul creşterea vârstei de pensionare şi nici egalizarea acestui plafon între femei şi bărbaţi, acestea nefiind cuprinse în noua lege a pensiilor. Totuşi, în viitor lucrurile s-ar putea schimba. „(…) ne încurcă o directivă a Uniunii Europene, dar are aplicativitate începând cu anul 2030. Până în 2030, ar trebui să facem ca şi stat aceste corecţii. Pe legea pensiilor care va intra în vigoare anul acesta nu vrem însă să facem aceste corecţii din cauză că noi nu avem speranţa de viaţă nici ca în Olanda, nici ca în Franţa”, a conchis ministrul Muncii.

Citeşte şi: Comisia Europeană se implică în scandalul ouălor contaminate cu insecticid. Alertă şi în România


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *