Legendară trupă rock Metallica a donat o sumă consistentă pentru construcţia primului spital de oncologie pediatrică din România

-


Membrii formației Metallica au donat 250.000 de euro Asociației Dăruiește Viața, pentru construirea primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

 

„Metallica se alătură inițiativei #NoiFacemUnSpital. Suntem cea mai mare comunitate implicată social din România”, potrivit paginii de Facebook a Asociației Dăruiește Viața.

Trupa Metallica a susținut un nou concert la București, miercuri seara, la Arena Naţională, în cadrul turneului „Worldwired”. De asemenea, celebra trupă de rock americană a inclus în spectacolul din Capitală şi piesa „De vei pleca” a formației Iris, pe care au cântat-o în limba română.

Legendara trupă s-a întors în faţa fanilor români în componența James Hetfield (voce), Lars Ulrich (tobe), Kirk Hammett (chitară) și Robert Trujillo (bas) într-un recital deschis de trupele Ghost şi Bokassa. Este a patra prezență a trupei Metallica în România după spectacolele susținute în 1999, pe stadionul Lia Manoliu, 2008, pe stadionul Cotroceni și în 2010, la Romexpo, în cadrul Sonisphere.

„Suntem o comunitate uriașă și construim împreună un spital”, au scris rockerii de la Metallica, pe Facebook.

Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România va avea 9 niveluri, 6 etaje și 12.000 mp. Potrivit site-ului asociației, proiectul este finanțat exclusiv din donații de la persoane fizice și companii.

Citeşte şi:

O nouă provocare a Kremlinului în apropiere de Alaska: Exerciţii militare cu bombardiere strategice Tupolev TU-160


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.