Lia Olguța Vasilescu anunță majorări de pensii și salarii în 2018

-


Ministrul Muncii susține că pensiile și salariile bugetarilor vor crește anul acesta. Astfel, pensia minimă va crește la 640 lei,  iar punctul de pensie se va majora de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, începând cu 1 iulie 2018.

”Pensiile cresc în 2018, cum au crescut şi anul acesta. Pentru acest an, avem în plan şi adoptarea legii pensiilor care a suferit o amânare anul acesta…Nu scade nicio pensie, dar cei cu pensii speciale vor alege una dintre ele. Cei care sunt în această situaţie vor trebuie să opteze pentru o pensie pe care o doresc, probabil pe cea mai mare. Punctul de pensie va creşte la 1.100 de lei şi este prognozat ca până în 2020, punctul de pensie să ajungă la 1.775 de lei. Vom reduce automat din deficitul pe care îl avem la sistemul de pensii şi asta ne va ajuta”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, scrie realitatea.net.

Potrivit acesteia, bugetarii cu funcții de conducere care au salarii foarte mari nu vor beneficia de majorări.

”Am spus că la o mică parte din bugetari vor scădea salariile. Sunt, în general, cei cu funcţii de conducere, unde oricum salariile sunt foarte mari, pentru că sindicatele au negociat bine. Oricum, dezechilibrele sunt foarte mari. Era clar că nu putea să continue aşa. Abia în 2022, sistemul va fi complet echilibrat şi toţi vor avea salarii egale pentru muncă egală. Trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat nu scade salariile. Dar salariile pot scădea, dacă angajatorul vrea să le scadă. Nu au nicio legătură cu transferul contribuţiilor dintr-o parte în alta”, a adăugat Lia Olguța Vasilescu.

Mai puteți citi și: Povestea Ayatollahului care a schimbat lumea. ”În guvernarea islamică toți cetățenii au libertate deplină”

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.