Liber la încetarea plăților contribuțiilor la Pilonul II de Pensii. Vezi cum te afectează

-


Cetăţenii care au cotizat cel puţin 5 ani la Pilonul II de Pensii pot cere încetarea plăţii contribuţiei, după ce Monitorul Oficial a publicat norma pentru modificarea Normei ASF privind aderarea şi evidenţa la fondurile de pensii administrate privat.

 

De asemenea, Monitorul Oficial a publicat şi modelul cererii privind retragerea de la fondul de pensii administrat privat care trebuie completată. Cererea privind retragerea de la fondul de pensii administrat privat are drept efect încetarea plăţii contribuţiilor începând cu contribuţia aferentă lunii în care a fost depusă cererea, scrie Mediafax.

În cazul celor care se retrag, cei 3,75% din cota de 25% de CAS care mergeau în contul pensiei private vor fi viraţi în sistemul public de pensii.

Administratorii de Pilon II gestionau, la finalul anului trecut, fonduri de pensii de 10,2 miliarde de euro pentru 7,25 de milioane de români, obţinând în toată perioada de funcţionare un randament mediu anualizat de peste 8%, cel mai ridicat dintre toate sistemele similare din Europa. Retragerea din Pilonul II a fost una dintre măsurile prevăzute în OUG 114/2018.

Citește și:

BREXIT. Parlamentul britanic a respins acordul dorit de Guvern

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.