Lider sindical, explicații după întâlnirea de la ministerul Educației: Ar putea fi ultima lună în care vorbim de întârzieri salariale

-


Sorin Dragne, lider FSLI Sectorul 1, susține că ar putea fi ultima lună în care salariile dascălilor sunt virate cu întârziere din cauza schimbării procedurii. Într-o intervenție la Digi24, Dragne a explicat cum a decurs întâlnirea de la ministerul Educației.

 

„Am fost primiți de secretarul de stat Paraschiv. Am vorbit despre deblocarea unui număr de posturi de la Inspectoratul Școlar al Muncipiului București. Din discuție, am înțeles că se alocă un număr de trei posturi și sper să fie suficiente, iar Inspectoratul să facă față cu acest surplus de personal în procesarea acestor state de plată.

S-a convenit să se trimită din partea ministerului către inspectoratele școlare o adresă prin care să le înștiințeze că statele de personal și statele de salarii trebuie procesate până pe data de 10 ale fiecărei luni, astfel încât să existe o marjă de patru zile pentru probleme ce trebuie remediate.

Am înțeles că nu sunt probleme cu banii, aceștia fiind trimiși către inspectoratele școlare.

De luna viitoare, nemaiexistând nicio modificare a programului legislativ, nu vom mai avea problema aceasta, când programul de salarii a apărut duminică noaptea și tot ce se lucrase toată săptămâna a trebuit să fie reluat luni și marți.

S-au deschis liniile de finanțare către aproape toate unitățile de învățământ. Din păcate, este posibil ca unele unități de învățământ să-și primească salariile abia luni.

Repet, dacă probleme acestea vor fi soluționate, va fi ultima luna în care vorbim de întârzieri de salarii”, a declarat sindicalistul Sorin Dragne.

Dacă până în prezent salariile erau plătite de primării, din luna ianuarie vor fi achitate de Ministerul Educaţiei prin intermediul inspectoratelor şcolare. Luna aceasta este ce de-a doua lună în care salariile dascălilor se dau cu întârziere, data de salariu fiind 14 februarie.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.