LIVE TEXT. Klaus Iohannis nu mai vrea un guvern cu Olguța Vasilescu și Ilan Laufer, doi foști miniștri catastrofă

-


Președintele Klaus Iohannis a respins marți propunerile PSD pentru ministerul Transporturilor (Lia Olguța Vasilescu) și ministerul Dezvoltării (Ilan Laufer). Ce a făcut președintele? În primul rând, a acceptat revocarea Olguței Vasilescu de la Muncă, dar a refuzat numirea ei la Transporturi. L-a acceptat pe Marius Budăi la Ministerul Muncii ceea ce înseamnă că Olguța Vasilescu rămâne înafara Guvernului. Președintele a refuzat revocarea lui Paul Stănescu de la Dezvoltare.

Principalele declarații:

Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Această remaniere este o soluție slabă. Sunt în continuare de părere că soluția corectă pentru România ar fi fost înlocuirea acestui guvern care a creeat foarte multe probleme României.

Sunt de acord să se facă o remaniere. Trebuie să se țină cont de câteva lucruri. Este nevoie să ne amintim că ne află în fața unei provocări grele. Președinția consiliului UE poate să ducă la un succes al României doar în măsura în care ministerele își fac treaba.

Concluzie: este nevoie de miniștri care performează.

Al doilea lucru este că mai avem foarte puțin timp. Sunt în plină desfășurare vizitele pe care le primim din partea instituțiilor europene.

Am emis decretul de remaniere, ținând cont de propunerile formulate.

Se revocă din funcția de membru al guvernului: Vasilescu, Andrușcă, Ivașcu, Cojocaru  și Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor.

Se numesc: domnul Leș- ministrul Apărării, domnul Budăi -minisstrul Muncii, dl Bădălău -ministrul Economiei, Dl Breaz -ministrul Culturii, dl Petrescu – ministrul Comunicațiilor, dl Matei- ministrul Tineretului și Sportului,

Celelalte două propuneri le consider nepotrivite. (Este vorba de Lia Olguța Vasilescu, propusă  la Transporturi, și Ilan Laufer, propus la Dezvoltare). În aceste condiții Lucian Șova și Paul Stănescu rămân la Transporturi și la Dezvoltare. 

Citește și: Prima reacție a PSD după ce președintele i-a refuzat pe Vasilescu și Laufer: „Are din ce în ce mai mult reacții din astea halucinante”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.