LIVETEXT. Iohannis îi cere din nou demisia premierului: Dragnea și ai lui nu au nicio soluție pentru o guvernare bună

-


Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Palatul Cotroceni, că guvernarea PSD nu reușește să transforme creșterea economică în creșterea veniturilor și astfel amanetează viitorul țării. Șeful statului i-a cerut din nou demisia premierului Viorica Dăncilă.

Principalele declarații ale șefului statului:

Astăzi despre banii românilor.

S-au publicat astăzi datele care arată execuția bugetară din primul trimestru al anului 2018. Date publicate cu întârziere.

Programul de guvernare PSD s-a aflat pe contrasensul unei logici economice elementare. După cum se cunoaște, PSD a propus, pe de o parte, scăderea taxelor și impozitelor, pe de altă parte, au propus o crește puternică a cheltuielilor pentru salarii, pensii, drumuri, autostrăzi, școli.

Această abordare a produs surprindere. Este vorba de un fel de magie economică propusă de PSD. Trebuie să vedem cât va ține această iluzie creată de PSD.

În privința creșterilor salariale, PSD a reușit o performanță rară. S-a propus o creștere de 25% dar ea a rămas pe hârtie pentu că, printr-o inginerie contabilă, au fost transferate contribuțiile de la angajator la angajat și s-a anulat această creștere.

Nu vedem nici drumuri, nici autostrăzi, nici spitale, nimic.

Lumea se întreabă de unde vin acești bani pentru anumite creșteri. Povestea este una tristă. PSD amanetează viitorul țări: neglijează investiții importante.

Presiunea pe buget este mare. Această presiunea trebuia atenuată prin creșterea încasărilor.

Veniturile nu au ajuns la nivelul programului. Acest lucru arată ceva trist.

PSD este incapabil să țină ordine în finanțele publice.

Guvernarea PSD nu reușește să transforme creșterea economică în creșterea veniturilor.

Fondurile europene, un nou eșec al PSD. Pe partea de venituri suntem cu 37% sub valoarea programată. Este totuși mult sub ce s-a programat. Este inadmisibil ca aceste fonduri europene să nu facă parte din planurile guvernului.

PSD are multe priorități: lupta cu BNR, cu investitorii, numai cu fondurile europene nu luptă ca să le atragă.

Îi invit să-și revină pe guvernanții PSD. Este imperioasă demisia doamnei Dăncilă pentru a face loc unor oameni responsabili și competenți.

În acest context este din ce în ce mai vizibil că Dragnea și ai lui nu au nicio soluție pentru o guvernare bună și eficientă.

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.