Liviu Dragnea nu renunţă la planul său de dizolvare a PSD. Emoţii pentru Viorica Dăncilă?

-


Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea ar putea afla, joi, decizia Curţii de Apel Bucureşti în dosarul prin care cere dizolvarea PSD-ului. Acesta invocă dosarul angajărilor fictive, cel care l-a dus în spatele gratiile 3 ani şi 6 luni la Penitenciarul Rahova şi mai cere judecătorilor anularea alegerilor prin intermediul cărora Viorica Dăncilă a ajuns preşedintele al social-democraţilor.

 

În primă instanţă, Tribunalul Bucureşti i-a respins solicitarea lui Liviu Dragnea care a contestat decizia la Curtea de Apel şi astăzi aşteaptă un verdict. Din puşcărie, Liviu Dragnea se foloseşte de condamnarea sa în dosarul angajărilor fictive şi spune că dacă PSD Teleorman a menţinut angajarea celor două femei, angajare care a dus la pedepsirea sa, înseamnă că şi PSD Teleorman a participat, de fapt, la infracţiunea pentru care el a fost închis.

Astfel, acesta susţine că dacă PSD Teleorman a greşit, tot partidul a greşit.  De asemenea, la Congresul la care a fost aleasă Viorica Dăncilă preşedinte al PSD, în locul acestuia, au participat şi social-democraţi de la Teleorman, ceea ce ar pune sub semnul întrebării validitatea acelui vot, subliniază Liviu Dragnea.

Argumentele acestuia nu ar avea temei, spun avocaţii care explică faptul că prin această cerere Liviu Dragnea îşi arogă drepturi de procuror, deoarece doar un procuror ar putea face o astfel de solicitare în Instanţă. Astfel, doar Ministerul Public poate face cerere de dizolvare a unui partid, nu o persoană fizică, indiferent de motivele pe care acesta le invocă, scrie Digi 24.

Fostul preşedinte al PSD a formulat apel la decizia Tribunalului București care a respins, în data de 9 august, cererea de intervenţie depusă de fostul lider al partidului referitoare la deciziile de la Congresul PSD, confirmând astfel noua conducere social democrată.

În sesizarea depusă la fond, fostul lider invoca chiar dizolvarea formaţiunii. Concret, Tribunalul București a admis cererea PSD, a încuviinţat modificările de statut şi a respins toate cererile de intervenţie, printre acestea numărându-se şi cea a fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Astfel, apelul a fost formulat la Curtea de Apel București, iar dosarul are drept obiect „partide politice modificări acte constitutive – statut – organe de conducere”.

Citeşte şi:

Premierul desemnat a prezentat o primă schemă a noului Executiv

 

 

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.