Ludovic Orban a explicat ultimele calcule din ajunul moţiunii de cenzură. „Am încredere că va trece”

-


Preşedintele PNL, Ludovic Orban susţine că deputaţii de Cluj Horia Nasra şi Cornel Itu nu au fost niciodată luaţi în calculele moţiunii de cenzură întrucât cei doi aleşi reîntorşi astăzi în tabăra PSD-ului nu au semnat textul moţiunii de cenzură, şi nu sunt o pierdere pentru PNL.

 

„Nu au fost niciodată în calculul moţiunii de cenzură (deputaţii Horia Nasra şi Cornel Itu). Aceasta este o diversiune a PSD-ului şi nu am înregistrat nicio pierdere că Nasra şi Itu au revenit la PSD. Întotdeauna i-am considerat ai PSD-ului. PNL este mobilizat la maxim, toţi cei aproape 100 de parlamentari liberali, vor fi prezenţi mâine şi vor vota la vedere. De asemenea, aceeaşi informaţie o am de la grupurile parlamentare. Am încredere că moţiunea va trece. Repet: Nasra şi Itu nu au fost niciodată incluşi în calculele noastre şi nici nu au semnat textul moţiunii de cenzură”, a declarat, pentru Jurnaliştii.ro, preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, din cei 237 de semnatari ai textului moţiunii de cenzură, o singură persoane nu poate veni din motive medicale, iar două persoane sunt sub semnul întrebării.

„Din cei 237 de semnatari, în momentul de faţă, nu ştim sigur de o singură persoană că nu va putea veni din motive medicale, de asemenea mai avem semne de întrebare asupra a încă două persoane dintre semnatari.  Oricum moţiunea  de cenzură pentru a fi adoptată are nevoie de 233 de voturi şi mai avem un vot peste. Cu toate acestea, din discuţiile purtate până în momentul de faţă,  avem peste 10 parlamentari care s-au angajat că vor vota moţiunea de cenzură. Se va vedea acest lucru mâine”, a adăugat Ludovic Orban.

Dăncilă: „Dărâmarea guvernului presupune şi numirea procurorilor”

Premierul Viorica Dăncilă a explicat, miercuri, că afirmaţiile sale din cadrul şedinţei PSD referitoare la faptul că miza rămânerii la guvernare este legată şi de aspecte ce ţin Justiţie au avut în vedere că „dărâmarea Guvernului presupune, de fapt, şi numirea procurorilor”.

„Interpretarea a fost aşa cum şi-a dorit-o fiecare. Eu am spus, am vorbit despre Secţia specială, pentru că, după cum ştiţi, în spaţiul public au apărut anumite afirmaţii sau unele dintre ele au fost legate de Ministerul Justiţiei. Le-am spus că noi nu vom lua nicio hotărâre, nu vom da nicio ordonanţă de urgenţă în domeniul Justiţiei nici pentru desfiinţarea Secţiei speciale, nici pentru alt motiv”, a adăugat Viorica Dăncilă, întrebată despre afirmaţiile sale din şedinţa PSD, în urma cărora o parte dintre membrii CSM au solicitat sesizarea CCR.

„Categoric că mizele guvernării sunt legate şi de aceste lucruri”, a răspuns Viorica Dăncilă, întrebată dacă există şi alte „mize” ale rămânerii la guvernare a PSD legate de dosare penale şi numirea procurorilor. „Dărâmarea Guvernului presupune, de fapt, şi numirea procurorilor, pentru că… ăsta este rolul”, a subliniat liderul PSD.

La rândul său, senatorul PSD Șerban Nicolae, fost lider al grupului senatorial, a declarat, miercuri, că moțiunea de cenzură nu are șanse de reușită pentru că semnatarii parlamentari de la Pro România și ALDE, cu care s-a ținut legătura constant, nu au cum să intre în „suita” lui Klaus Iohannis, prin vot la motiunea de cenzura pentru demiterea Guvernului.

„În ceea ce îi priveşte pe foştii noştri colegi din PSD plecaţi la Pro România şi foştii noştri aliaţi de la ALDE, eu cred că ei înţeleg votul din 2016, înţeleg obligaţiile unui mandat de 4 ani şi nu au cum să intre în suita lui Iohannis doar pentru a-l ajuta la alegerile prezidentiale”, a subliniat Şerban Nicolae.

Potrivit acestuia, PSD a avut o „comunicare constantă” în ultima perioadă de timp cu parlamentarii Pro România şi ALDE.

Moţiunea de cenzură, iniţiată de Opoziţie la adresa Guvernului Dăncilă, a fost depusă marţi în Parlament. Aceasta are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, UDMR, PRO România, ALDE, doi deputaţi ai minorităţilor naţionale, patru parlamentari PSD şi un deputat independent şi va fi votată joi dimineaţă în plenul reunit al Parlamentului.

Citeşte şi:

Stelian Tănase, despre dedesubturile moţiunii de cenzură: „Orice ofertă face doamna Dăncilă este zero barat. Pică oricum”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.