Ludovic Orban, despre „cazul de nepotism” de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”

-


Preşedintele PNL Ludovic Orban îl acuză pe ministrul Justiției Tudorel Toader de nepotism și afirmă că acesta conduce informal Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, deşi nu mai este rector.

Orban a declarat, pentru Mediafax, că modul în care fiul ministrului Justiţiei a obţinut postul de asistent la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” este „un caz clar de nepotism”.

„Este un caz clar de nepotism. Este clar, chiar dacă este suspendat (din funcţia de rector-n.r.) el (Tudorel Toader.n.r.) îşi exercită în continuare, chiar informal, influenţa asupra Biroului Executiv şi asupra Consiliului de Administraţie.(…) Informal, el participă la toate întâlnirile acestei structuri şi influenţează deciziile.(…) Cei care au modificat Regulamentul au făcut-o ca să îi permită băiatului său să candideze pentru postul de asistent”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a mai afirmat că, potrivit informaţiilor pe care le au liberalii, regulamentul a fost modificat pentru ca fiul lui Tudorel Toader să poată să candideze pentru postul de asistent universitar pentru că acesta şi-a obţinut doctoratul în drept civil, iar funcţia de asistent era pentru drept penal.

Liderul PNL a mai spus că are „puţine aşteptări” de la ministrul Educaţiei, Liviu Pop, și că „poate se va găsi cineva în Corpul de control care să fie corect şi să acţioneze în baza legii”.

Ministerul Educaţiei a anunţat vineri că verifică aspectele de legalitate privind organizarea unui concurs la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, fiind vorba despre postul de asistent universitar câştigat de Ionuţ Alexandru Toader, fiul ministrului Justiţiei.

Verificările vin ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, potrivit cărora instituţia de învăţământ a adus modificări la metodologia de concurs pentru posturile didactice astfel încât fiul ministrului Justiţiei să poată prelua postul de asistent universitar.

În replică, conducerea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a transmis că niciuna dintre modificările aduse metodologiei nu afectează postul ocupat de Ionuţ Alexandru Toader.

Citește și: Toader, explicaţii despre angajarea fiului său pe postul de asistent universitar

Reacția lui Tudorel Toader: ,,Ministerul Justiției susține forma inițială a legii’’

Noul logo al Bucureștiului, acuzații de plagiat

INTERVIU CU AURORA LIICEANU: „Manipularea este un cuvânt folosit de guvernanți pentru a înlocui nemulțumirea profundă“


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *