Luptă dură pentru funcția de președinte al ASF. Cine ar avea cele mai mari șanse de câștig

-


Leonardo Badea, actualul șef interimar al Autorității de Supraveghere Financiară, Micu Andrei-Răzvan, Sava Claudia Cătălina, Adrian Simionescu, Viorel Ştefan, actualul vicepremier, Radu Toia şi Mircea Ursache și-au depus candidaturile pentru funcția de președinte al ASF.

Presa a scris că și Coca Constantinescu, vicepreședintele Sectorului Asigurări Reasigurări, va intra în această luptă, ba mai mult că își va spulbera concurența cu câțiva ași pe care îi are în mnecă. Consilierul său, Răzvan Radu, a infirmat acest lucru, potrivit bursa.ro.

Coca Constantines­cu şi-a depus candidatura în cadrul ASF pentru aceeaşi funcţie pe care o ocupă şi în prezent – vicepreşedinte al Sectorului de Asigurări – Reasigurări. Informaţiile din presă care spun că acum candidează pentru func­ţia de preşedinte al ASF sunt false”, a declarat consilierul său, Răzvan Radu, potrivit bursa.ro.

Leonardo Badea, Mircea Ursache şi Viorel Ştefan ar fi creditați cu cele mai mari șanse de a obține această funcția frumos remunerată, fiecare dintre ei având legături în zona politică. Iar instituțiile publice, cu foarte puține excepții, sunt puternic politizate. Decizia și în acest caz va sta în mâinile majorității parlamentare PSD-ALDE, adică a lui Liviu Dragnea.

Cel mai cunoscut dintre candidați este actualul vicepremier Viorel Ștefan, o prezență discretă, care nu a produs valuri în niciuna dintre funcțiile în care l-a pus partidul. Despre Viorel Ștefan se spune că se află pe lista remaniabililor, așa că postul călduț de la ASF i-ar pica numai bine. Iar dacă Liviu Dragnea l-a vrut vicepremier, de ce nu l-ar vrea și-n fruntea unei instituții de o asemenea anvergură.

Actualul președinte Leonardo Badea are de partea sa experiența de un an din fruntea instituției. Nu se știe însă în ce raporturi se mai află cu Liviu Dragnea. El a ajuns în Parlament, în 2016, candidând pe listele PSD Dâmbovița, fiind promovat chiar de Adrian Țuțuianu, aflat acum în tabăra anti-Dragnea. Relația lui Țuțuianu cu Liviu Dragnea s-a stricat în momentul în care a fost debarcat din fruntea Ministerului Apărării. Țuțuianu a contestat de multe ori modul autoritar de conducere a lui Liviu Dragnea.

Despre Mihai Ursache se știe că înainte să îndeplinească funcţia de vicepreşedinte ASF a fost preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea şi şef al AVAS. Nu se știe în ce relații se află cu Liviu Dragnea.

Cine sunt restul candidaților

Candidaţii pentru funcţia de prim-vicepreşedinte ASF sunt Doina Elena Dascălu, Micu Andrei-Răzvan şi Sava Claudia Cătălina.

Candidaţii pentru funcţia de vicepreşedinte ASF sunt Micu Andrei-Răzvan, Sava Claudia Cătălina, Toia Radu, Mircea Ursache, Armeanu Ştefan Daniel, Baranga Laurenţiu Paul, Bota Marius Sorin Ovidiu, Coca Constantinescu, Gheorghe Cornel, Gabriel Grădinescu, Cristian Roşu, Andrei-Liviu Stamatian şi Mircea Oancea.

Candidaţii pentru membrii neexecutivi: Birtalan Joszef, Bolchi Florin, Constantinoiu Vicenţiu-Marian, Crăciunică Gabriela Luminiţa, Diab Camelia, Giurescu Ion, Marcu Gheorghe, Mitroi Adrian, Socol Aura Gabriela, Ştefan Belloiu, Vorniceanu Marius, Wlassopol Ovidiu Răzvan.

Sesiunea de depunere a candidaturilor pentru conducerea ASF s-a încheiat marţi, la ora 16.30, urmând ca audierile din Parlament să aibă loc luni, 29 octombrie.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.