Macron a fost luat la rost de Grapini. Răspunsul elegant al președintelui Franței

-


Europarlamentarul Maria Grapini s-a făcut remarcată la şedinţa din plenul Parlamentului European de la Strasbourg, organizată în a doua jumătate a lunii aprilie atunci când l-a criticat pe președintele Franței Emmanuel Macron cu privire la modul în care ar trebui să arate Europa în viitor.

Maria Grapini l-a contrazis pe preşedintele francez, cu privire la modul în care acesta crede că ar trebui să arate Europa în viitor: „Domnule preşedinte Macron, sunteţi proeropean, sunt şi eu proeropeană şi vă felicit pentru ceea ce aţi spus aici. Însă aş vrea să-mi răspundeţi într-un lucru, poate clarificaţi. Sunt de acord cu dumneavoastră că nu trebuie să avem o democraţie autoritară, ci să avem autoritatea democraţiei. E foarte important acest lucru. Însă nu credeţi că declaraţiile dumneavoastră, legate de faptul că Franţa şi Germania trebuie să fie nucleul dur şi să conducă și au aroganţa de a fi o putere peste celelalte state, duc la euro-scepticism? Cum să convingem noi cetăţenii din ţara mea, din România, că sunt egali la masa negocierilor dacă dumneavoastră aţi declarat că vreţi o Europă cu 2 viteze, că vreţi să fie două state mai state decât celelalte? Cum să facem să reformăm Europa, despre care dumeavoastră aţi vorbit, dacă vreţi această discrepanţă între statele membre? Vă mulţumesc !”.

Macron i-a răspuns europarlamentarului Maria Grapini, fără a-i contrazice însă ideile pe care le-a exprimat: Există deja o Europă cu mai multe viteze. Există Europa euro-ului, Europa schengen-ului, există deja o Europă cu mai multe viteze, dar sarcina pe care o avem noi este ca să nu declarăm aceste cluburi ca fiind închise şi să nu decidem că noi suntem arbitrari cu privire la modul în care noi dorim să-i primim pe unii în aceste cercuri sau nu. Pentru ca să avansăm în Europa trebuie ca cei mai puternici, cei mai ambiţioşi să poată să avanseze, aşa a avansat Europa  întotdeauna. Dacă Europa ar fi aşteptat întotdeauna după tot clubul, îmi cer iertare să vă spun, nu aţi fi aici. Europa s-a născut din ambiţia unora care au luat câteodată riscuri nebune şi care au urmărit aceste riscuri”.

CITEȘTE ȘI:

Ajutor de la Guvern pentru achiziționarea unui calculator. Suma a fost plafonată


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.