Macron, pe lista de invitaţi a lui Putin la parada militară de pe 24 iunie

-


Preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron a fost invitat de autorităţile de la Kremlin la parada militară pentru marcarea victoriei împotriva Germaniei naziste, care va fi organizată anul acesta pe 24 iunie la Moscova, după ce a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat, joi, un oficial al diplomaţiei ruse, scrie AFP.

„Invitaţii noi vor fi trimise tuturor participanţilor (la paradă), inclusiv preşedintelui Republicii Franceze”, a declarat Aleksei Paramonov, înalt responsabil al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, pentru RIA Novosti.

De asemenea, preşedintele francez şi-a făcut publică intenţia de a asista la parada militară care era prevăzută să aibă loc în Piaţa Roşie la 9 mai, pentru a marca 75 de ani de la victoria Aliaţilor împotriva trupelor lui Hitler. La rândul său, liderul chinez Xi Jinping şi-a anunţat de asemenea intenţia de a asista la parada militară de la Moscova.

Mare defilare patriotică, care ilustrează în fiecare an forţa militară rusă, a fost amânată în acest an din cauza epidemiei de coronavirus şi înlocuită prin comemorări mult mai modeste. De la începutul lui mai, Rusia anunţa peste 10.000 de noi contaminări zilnice, în timp ce locuitorii celei mai mari părţi a teritoriului rus rămâneau în izolare acasă.

Însă creşterea numărului de noi cazuri s-a stabilizat şi autorităţile ruse au început la 12 mai o prudentă ieşire din izolare. La Moscova, primăria a anunţat miercuri ridicarea de la 1 iunie a mai multor restricţii impuse de două luni.

Estimând că vârful epidemiei a trecut, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat marţi că parada militară va avea loc pe 24 iunie. Rusia a înregistrat 379.051 de persoane contaminate şi 4.142 de decese legate de COVID-19.

Citeşte şi:

SUA au depășit pragul de 100.000 de morți din cauza COVID-19


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.