Magazine Mega Image amendate pentru că ”au confundat” somonul cu heringul

-


Patru magazine Mega Image din Constanța au fost amendate de reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor cu 90.000 de lei, după ce s-a constatat că unităţile vindeau drept somon un produs care conţinea 85% hering. Amenda a fost și pentru practici înşelătoare, pentru depozitarea produselor în spaţii improprii şi afişarea altui preţ la raft faţă de cel de la casa de marcat.

De asemenea, pentru lipsa autorizaţiei sanitar-veterinare s-a dispus oprirea temporară de prestări de servicii a zonelor de procesare a alimentelor, până la obţinerea autorizaţiilor.

„În urma controlului la cele patru puncte de lucru am descoperit aceste produse şi ţin să avertizez, încă o dată consumatorul, să citească eticheta cu mare atenţie. Produsul conţine hering lăsat la dezgheţare, moment în care acesta absoarbe o mare cantitate de apă, iar deasupra este vărsat potenţiatorul de gust de somon.  Chiar dacă pe eticheta produsului scrie cuvântul «salmon», pe eticheta magazinului apare foarte clar denumirea: «somon», a precizat Horia Constantinescu, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, citat de Adevărul.

Citește și:

De ce a făcut atât de multe victime erupţia vulcanului Fuego din Guatemala?

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.