(Mai) este FCSB un proiect de succes?

-


Până acum ceva timp, cel puțin până să se scufunde iluzia faptului că echipa lui Gigi Becali era cea mai bine administrată dintre cele mai titrate echipe de fotbal din România, se spunea că „Gigi face treabă”. Comparând cu ce s-a mai întâmplat la Rapid, Dinamo, Poli Timișoara sau alte echipe cu vechime, Gigi Becali părea singurul capabil.

Timpul le-a dat dreptate celor care de ani de zile au spus că Gigi nu-i vreun vizionar, ci doar cel mai șmecher din parcare. Și șmecheria se termină. Ori s-a golit parcarea.

În momentul de față nici nu mai contează dacă FCSB e Steaua, sau nu. Asta e ultima durere a unui club sportiv cu emblemă făcută de patron în Paint.

Gigi a reușit, prin metode specifice clanului în care s-a învârtit, să-i lase în urmă pe ceilalți bo$$i ai fotbalului românesc. În ochii romanticilor devenise un erou. Din iubire de culori și drag de a avea iz de fotbal în țară lumea l-a îmbrățișat ca pe un semizeu. Nimeni nu s-a uitat în perspectivă să vadă ce se așterne peste proiectul unui mic dictator cu (nejustificat?) de mulți bani.

Acum nu mai vrea aproape nimeni să lucrezi cu și pentru el. Antrenorii îl refuză pe capete pentru că are și rușinea prețul ei. Și poate că nici Gigi nu mai are așa mulți bani. Devenind un fenomen internațional modul în care Gigi își administrează echipa nu-ți mai poți trece în CV că ai „antrenat” la FCSB. E ridicol. FCSB a devenit o vacanță plătită pentru orice antrenor care vrea să joace puțin rolul de paravan.

Așa cum bine sublinia un alt jurnalist sportiv, Gigi e deja bătrân. Velele autosuficienței au fost umflate atât de mult încât doar o ghiulea bine plasată mai poate termina gluma asta proastă.

Un eventual eșec european va transforma FCSB-ul într-un proiect pentru care nici jucătorii nu se vor mai bate. Gigi va cumpăra tot ce va putea. Ce o să mai fie în galantare. Nu vă faceți iluzii, n-a investit niciodată extraordinar de mult în echipă. A făcut bijnițăreală de cinematograf cu toți fotbaliștii.

Gigi Becali trebuie să le fie învățătură de minte celorlalți iubitori ai fotbalului care astăzi își ridică-n slăvi patronii-cârciumari. Ei să nu facă greșeala fanilor roș-albaștri care au sacrificat frumusețea fotbalului pentru gloria de moment.

La finalul poveștii Gigi se va retrage la stâna lui de lux și voi cu amintirile fardate.

Citește și:

Între Dorneşti şi Putna nu se poate călători cu trenul. Traversele sunt aproape putrede


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.