Majoritatea străzii

-


Într-un stat democratic, când o minoritate încearcă să răstoarne ilegal conducerea politică impusă de votul majorității, acea minoritate instant o ia pe cocoașă. Ce înseamnă ,,să răstoarne ilegal’’? Desigur, să organizeze și să desfășoare tot soiul de evenimente și manifestații fără aprobare din partea organelor în drept. Ce înseamnă ,,o ia pe cocoașă’’? Desigur, faptul că jandarmeria și poliția, ba chiar și armata, devin brusc foarte, foarte contondente.

Ce te faci însă când cei care au devenit ,,majoritatea’’ au obținut-o pe aceasta prin minciună? Ce te faci însă când cei care au devenit ,,majoritatea’’ au devenit și condamnați penali? Ce te faci însă când cei care au devenit ,,majoritatea’’ aruncă pur și simplu țara în prăpastie? Ce valoare mai are în acest caz respectarea legilor? Căci, să nu uităm, și Nicolae Ceaușescu era în 1989 majoritar. Ba și foarte bine protejat din punct de vedere legal de Constituția Republicii Socialiste România.

Cineva din PSD a sesizat că a venit vremea ca acest conflict dintre legalitate și moralitate să fie lichidat. Și a găsit singura soluție ce se poate aplica în acest caz: organizarea de manifestații de susținere a PSD la nivel national. Strategia e simplă: PSD urmărește să formeze un grup mai numeros de manifestanți decât cel care îl ține în presiune. Astfel, PSD va obține, în sfârșit, și majoritatea în stradă. Iar în momentul când confruntarea dintre cele două grupuri va deveni inevitabilă, PSD va avea o dublă autoritate pentru a apela la forțele de ordine: autoritatea câștigată la vot și autoritatea câștigată în stradă. În acel moment, Jandarmeria și Poliția nu vor mai avea motive să fie șovăielnice ca până acum. Iar într-un final, tot ce va rămâne de făcut va fi ca, printr-o bună comunicare, minoritatea din #rezist să primească un vot de blam din partea întregii societăți românești.

O întrebare însă rămâne până duminică fără răspuns: chiar va reuși PSD să câștige și majoritatea în stradă?

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.