Mamă, dă-mi bani să-nvăț jurnalism de la profesioniști

-


Mamă, tată, să știți că m-am hotărât cu privire la viața mea. Știu ce vreau să fac. Mi-am găsit menirea. O să fiu jurnalist!

Nu plânge, mamă, n-am să plec să fac reportaje din buza războiului de pe cine știe ce front.

Nu saliva, tată, n-am să transmit reportaje din buza cluburilor de fițe din țară și n-am să cotrobăi prin chiloții vreunei vedete căutând urme de infidelitate.

O să fiu jurnalist serios, de politică. Ăsta-i idealul. Dar mai întâi de toate am nevoie de bani. Nu-i timp de facultatea de jurnalism. Cine are trei (3!) ani de pierdut cu asta? Nu, nu mă duc nici la privată și n-o să învăț nici la distanță. Ce naiba, am respect pentru breaslă.

O să mă duc la profesioniști, la o școală de televiziune. Intact Media Academy. O să învăț de la cei mai buni cum să ajung colegul lor.

Dan Negru o să mă învețe secretul revelionului perfect, cât urlet, cât vedete. Dani Oțil o să-mi arate tehnici anti-vomitive, pentru că se vede că și el se abține să nu-și scoată interiorul de atâta plictiseală matinală și play-back-uri. Iar de la Cristi Brancu o să-nvăț cum să amestec subiectele religioase cu „Poliția Modei”.

O să trag tare că vreau să ajung la Antena 3, coleg cu cei mai buni jurnaliști. Oameni premiați pe la evenimente din SUA de care n-a auzit nimeni și nu-i pasă nimănui. Oameni atât de buni încât nici CNA-ul nu suflă vreo vorbă în fața lor.

Părinți, vreau să ajung în același platou cu oameni de ispravă. Să stau la câțiva metri de… analistul Bogdan Chirieac. Să-i fiu în preajmă când spune lucruri memorabile, precum „premierul Tudose este prietenul pedofililor”. Și să nu-l întrerup, așa cum face orice jurnalist.

Vreau să fiu acolo când se scrie istorie.

Vreau să fiu jurnalist. Jurnalist Antena 3. Nu! Părinți, greșiți. „Preșul unora” e la alte televiziuni.

Mai puteți citi și:

Turcia pe înțelesul tuturor. Episodul 7

Cine plăteşte pentru ratarea Centenarului Marii Uniri?


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.