MApN reia marea campanie de recrutare a rezerviştilor voluntari. Peste 3500 de posturi, scoase la concurs

- 1


Ministerul Apărării Naţionale începe în perioada imediat următoare marea campanie de recrutare a rezerviştilor voluntari.Astfel, peste 3500 de posturi vor putea ocupate pe parcursul acestui an.

 

Pentru ca această campanie de angajare masivă să aibă succes, oficialii de la Apărare urmăresc ca o iniţiativa legislativă să fie aprobată de Parlament, prin intermediul căreia doresc să facă mai atractive condiţiile de angajare în funcţiile declarate vacante de MApN.

Concret, responsabilii de la Apărare au observat că, anii trecuţi, oamenii nu s-au prea grăbit să ocupe funcţiile de rezervişti voluntari din cauza unor condiţii impuse de legislaţie, care s-au dovedit a fi total neatractive. În primul rând s-a constatat că beneficiile financiare sunt reduse, remuneraţia fiind în cuantum de 10% din solda de funcţie sau solda de grad a militarilor din serviciul activ.

O treime din leafa militarului aflat în serviciul activ Conform documentului, cei care aplică pentru un post de rezervist voluntar vor beneficia de o remuneraţie de trei ori mai mare decât cea prevăzută în prezent. Dacă avem în vedere că în cazul unui soldat profesionist salariu lunar este de 1.857 de lei, rezervistul voluntar va avea de încasat după perioada de instrucţie, când stă acasă, aproximativ 540 de lei.

Pe acelaşi principiu, un subofiţer rezervist voluntar va încasa 720 de lei, iar un locotenent-colonel din categoria rezervist voluntar va avea un venit de aproape 1.200 de lei. Program mai relaxat În plus, cât timp este în programul de instruire, voluntarul primeşte soldă întreagă, la fel ca un militar profesionist, adică 1.857 de lei în cazul unui soldat, 2.400 de lei pentru un subofiţer şi 4.000 de lei pentru un ofiţer superior. Proiectul de modificare a Legii 270/2015 mai prevede o serie de modificări care vor face mai atractivă oferta de angajare ca rezervist voluntar.

Astfel, se renunţă la obligativitatea anunţării părăsirii localităţii de domiciliu sau a deplasării în străinătate şi se elimină prevederea potrivit căreia contractul este reziliat dacă rezervistul a plecat în străinătate o perioadă mai mare de 60 de zile. Apoi, printre altele, se elimină prevederile referitoare la obligativitatea prezentării rezervistului la unitate, la solicitarea comandantului, pentru actualizarea datelor de evidenţă militară.

Citeşte şi:

„Căpușa acestei țări se numește Dragnea, nu Iohannis”. Băsescu îi ia apărarea președintelui

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 1 comment
bookmark icon

One thought on “MApN reia marea campanie de recrutare a rezerviştilor voluntari. Peste 3500 de posturi, scoase la concurs

  • Decat sa platim niste oameni ce fac o perioada de instructie, care nu stiu ce efect are, mai bine am efectua un stadiu obligatoriu pentru toti cetatenii, chiar si femei ca doar suntem egali in drepturi, de cel putin 6 luni pentru a sti cu ce se mananca militaria.

    0

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.