Măsuri dure împotriva ”vestelor galbene”. Parlamentul francez, aproape de a bloca libertățile civile

-


Parlamentul francez a adoptat, marţi, un proiect de lege care vizează reducerea protestelor violente, ca răspuns la cele trei luni de demonstraţii antiguvernamentale ale mişcării „vestele galbene”, scrie Reuters.

Legea, care ar putea stopa libertăţile civile, a trecut de camera inferioară a Parlamentului, Adunarea Naţională, cu 387 de voturi pentru şi 92 împotrivă, datorită majorităţii confortabile a partidului de centru LREM al preşedintelui Emmanuel Macron. Inițiativa legislativă va fi discutată în camera superioară, dar Adunarea Națională are ultimul cuvânt, potrivit Mediafax.

Legea „anti-casseur” (anti-huligan) interzice protestatarilor să-şi ascundă feţele, oferă poliţiei puteri mai mari pentru a extrage potenţialii provocatori din demonstraţii şi acordă autorităţilor locale dreptul de a interzice anumiţi protestatari.

Mişcarea „vestele galbene” a izbucnit în noiembrie ca un protest împotriva impozitelor pe combustibil, dar s-a transformat într-o revoltă la scară largă împotriva inegalităţii sociale şi a preşedintelui Macron.

Manifestanţii alergau pe străzile din Paris la începutul protestelor, incendiind maşini, distrugând buticuri de lux şi vandalizând Arcul de Triumf. Acestea au fost printre cele mai grave violenţe pe care capitala le-a experimentat ​​de la o revoltă studenţească din 1968.

Citește și:

Simona Halep are antrenor. În ce condiţii s-au înţeles?

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.