Măsurile luate de Metrorex în stațiile cu un trafic crescut

11 ianuarie 2017 - 13:27 -


Metrorex anunță că se continuă cu măsurile pentru îmbunătățirea serviciului public de transport cu metroul și totodată, poliția Metrou dirijează călătorii în stațiile cu un trafic crescut, iar pentru evitarea supra-aglomerării pasajelor de trecere, în special la stațiile de corespondență, pentru perioade scurte de timp, este posibilă limitarea accesului în stații, în fața validatoarelor și la nivelul peronului.

„Ca urmare a condițiilor meteorologice din această perioadă, Metrorex continuă seria măsurilor pentru îmbunătățirea serviciului public de transport cu metroul. Astfel, pentru deszăpezirea zonelor de acces în stațiile de metrou, au fost mobilizați suplimentar peste 100 de angajați. De asemenea, Metrorex a solicitat și a primit sprijinul autorităților de ordine și siguranță publică — Poliția Metrou, pentru dirijarea călătorilor în stațiile cu un trafic crescut — Piața Unirii și Piața Victoriei (1 și 2). Informăm călătorii că, pentru siguranța transportului și evitarea supraaglomerării pasajelor de trecere, în special la stațiile de corespondență, pentru perioade scurte de timp, este posibilă limitarea accesului în stații, în fața validatoarelor și la nivelul peronului. În acest sens, rugăm publicul călător să respecte indicațiile echipelor de ordine”, potrivit unui comunicat de presă al Metrorex.

Conform sursei citate, la ora actuală, funcționează la capacitate maximă, cu 62 de trenuri și 3 rezerve, în intervalele cu vârf de trafic (7:00 — 9:00 și 17:00 — 19:00), pe toate magistralele, după cum urmează: Magistrala 1 — cu 22 trenuri și o rezervă, Magistrala 2 — cu 21 trenuri și o rezervă, Magistrala 3 — cu 15 trenuri și Magistrala 4 — cu 4 trenuri și o rezervă.

În plus, reprezentanții Metrorex susțin că succesiunea trenurilor are loc la intervale de maximum 3 minute la orele de vârf pe Magistrala 2, de cel mult 2-3 minute, pe tronsonul comun al Magistralelor 1 și 3 (Eroilor — Nicolae Grigorescu), respectiv între 5-6 minute în restul timpului.

Printre măsurile luate pentru diminuarea supraaglomerării peroanelor se află: evitarea în perioada de vârf de trafic a sosirii simultane a trenurilor la peroanele stațiilor unde se înregistrează un trafic mare de călători, iar infrastructura și instalațiile aferente nu permit o dispersare optimă a călătorilor (Piața Unirii, Piața Victoriei, Dristor) și suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micșorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale, prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor.

Totodată, Metrorex precizează că scările din pasajele subterane de la Universitate și Obor nu aparțin și nu sunt gestionate de către companie.

Citește și:

Cursurile Universității București sunt suspendate până luni


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *