Meadows: ”Vom avea alegeri pe 3 noiembrie şi preşedintele Donald Trump va câştiga”

-


Şeful personalului Casei Albe, Mark Meadows, susține că alegerile prezidenţiale din SUA vor avea loc la termen. Duminică, în emisiunea ”Face the Nation” (În faţa naţiunii) de la televiziunea CBS, el a declarat: ”Vom avea alegeri pe 3 noiembrie şi preşedintele va câştiga”, scrie Agerpres.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a vehiculat joi ideea amânării alegerilor, din cauza epidemiei de coronavirus. El nu are însă dreptul legal de a lua o decizie în acest sens, iar democraţi şi republicani din Congresul SUA – căruia îi revine constituţional atribuţia de a stabili data scrutinului – s-au pronunţat imediat împotriva unei astfel de măsuri.

Astfel, președintele SUA a încercat şi să submineze încrederea în votul prin corespondenţă, susţinând de mai multe ori, fără dovezi, că vor avea loc fraude de mari proporţii.

Fraudarea alegerilor este tema unui discurs pe care Donald Trump l-a tot construit de ceva vreme, bazându-se pe această supoziție, că votul prin corespondență, care ar urma să fie aplicat în mai multe state americane din cauza pandemiei, este ușor de fraudat. Este un subiect pe care l-a tot adus în discuție, pe Twitter, în ultima perioadă. Chiar Joe Biden, contracandidatul său democrat, avertizase în urmă cu mai mult timp că Donald Trump va dori probabil amânarea alegerilor.

În schimb, Meadows a preluat duminică tema, avertizând că buletinele de vot trimise prin poştă trebuie procesate corespunzător, însă fără a aduce vreo dovadă de nereguli în trecut.

Întrebat dacă este iresponsabil din partea preşedintelui să discute astfel de idei, oficialul de la Casa Albă a evitat un răspuns direct: ”E responsabil din partea lui să spună că dacă încercăm să mergem pe 100% vot universal prin corespondenţă, vom avea un rezultat al alegerilor pe 3 noiembrie? Eu unul aş sugera că nu l-am avea nici măcar la 1 ianuarie”.

Citește și:

Directorul filialei Tik Tok SUA i-a răspuns lui Trump: ”Nu intenţionăm să plecăm”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.