Medicii din centrele de permanență lucrează de patru luni fără să le fie plătite gărzile

-


Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) atrage atenţia că medicii care lucrează în centrele de permanenţă nu au primit de patru luni banii pentru orele petrecute în gărzi de la casele judeţene de asigurări de sănătate, motivul fiind acela că nu s-au alocat la timp fondurile de la Ministerul Finanţelor.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de SNMF, este a patra lună de când medicii care lucrează în centre de permanenţă nu au primit de la Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate banii pentru orele petrecute în gărzi.

„Întârzierea este justificată diferit la nivelul fiecărei case judeţene de sănătate, dar explicaţia este una singură: nu s-au alocat la timp fondurile necesare de la Ministerul Finanţelor. Aceste sume cuvenite conform clauzelor contractuale sunt necesare pentru plata angajaţilor care lucrează în centrele de permanenţă şi acoperirea cheltuielilor de funcţionare. În aceste condiţii, în care de patru luni medicii de familie subvenţionează funcţionarea centrelor de permanenţă, nivelul de nemulţumire a medicilor este în continuă creştere”, se arată în comunicatul semnat de preşedintele SNMF, dr. Dina Mergeani.

În România există 352 de centre de permanenţă, majoritatea în zonele rurale sau izolate, precum şi în zone urbane în locul camerelor de gardă ale spitalelor desfiinţate.

„Centrele de Permanenţă au fost create pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare, dar ele reprezintă în acelaşi timp o soluţie privind accesul la servicii medicale de urgenţă pentru pacienţii din mediul rural. În aceste centre se salvează vieţi care altfel s-ar pierde până la intervenţia serviciilor de urgenţă specializate. Dacă întârzierea plăţilor se prelungeşte, medicii de familie sunt hotărâţi să demareze acţiuni legale de recuperare a sumelor restante”, mai arată sursa citată.

viewscntCitește și:

Creșterea salariilor din sistemul medical a avut drept scop și păstrarea elitelor în țară. Dăncilă, la deschiderea anului universitar la Facultatea de Medicină din Craiova

Președintele Colegiului Medicilor susține că numărul medicilor care părăsesc țara a scăzut. Salariile, motivante

Sistemul Sanitar se pregătește de grevă generală


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.