Medicii unui spital din Lugoj fac chetă pentru colegii cu salariile diminuate

-


Medicii Spitalului Municipal din Lugoj au decis să doneze lunar câte 100 de lei pentru colegii lor care au salariile diminuate, în urma plafonării sporurilor. Banii se strâng la secretariatul spitalului pe bază de listă, în urma îndemnurilor primite de la managerul unității spitalicești.

 

Erwin Floroni, directorul spitalului le-a propus colegilor săi, care au primit majorări de salarii să doneze fiecare cât poate ca să compenseze pierderile suferite de infirmiere şi femeile de serviciu, scrie lugojeanul.ro.

“E adevărat, eu am propus şi am propus pentru că dau din banii mei, dăm din banii noştri. Am avut şedinţă cu medicii şi toţi au fost de acord. Au zis că suntem o familie şi dacă nu ne ajutăm la greu, atunci când ne ajutăm. Acesta a fost răspunsul medicilor şi probabil că şi personalul mediu va răspunde la fel. Nu o să fie o soluţie de lungă durată. Eu sunt sigur că în două-trei luni o să fie găsită o soluţie. Dar dacă în timpul asta putem să-i ajutăm, de ce să nu o facem.Eu am mai propus altceva. Având în vedere că sindicatele luau un procent din vechiul salar, iar acum iau din noul salar, de ce nu rup ei suma necesară să compenseze. Dar cum să rupă sindicatele de la gura lor şi să dea la amărârele de infirmiere”, a declarat Erwin Floroni.

Potrivit acestuia, cei 46 de medici ai unității spitalicești pot să compenseze pierderile salariale ale personalului auxiliar dacă donează fiecare câte 100 de Ron.

”Noi suntem 46 de medici, dacă punem fiecare 100 de lei, deja am compensat suma. Iar o sută de lei, la ce salarii avem acum, ar fi ruşinos să spui că nu poţi să pui pentru infirmierele care lucrează pentru noi”, a adăugat Erwin Floroni.

Suma totală care ar trebui acoperită este de 4.400 de lei. Şeful instituţiei medicale lugojene este încrezător că situaţia nu va dura mai mult de două-trei luni de zile.

Citește și:

Criminal de război sârb, reținut la Galați

 

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.