Meleşcanu: „ALDE nu este un partid pe persoană fizică. Pe ce motiv s-a ieşit de la guvernare?”

-


Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu l-a atacat joi din nou pe Călin Popescu Tăriceanu pe tema demiterii sale din cadrul formaţiunii şi a susţinut că ALDE are nevoie de un Congres, întrucât nu este un partid pe persoană fizică.

„Pe ce motiv s-a ieşit de la guvernare? Poate să ne spună cineva? Care este motivul? De ce să nu mergem înainte cu programul de guvernare din 2016. Trebuie să ne respectăm cuvântul dat.Din păcate, s-a adoptat o decizie de excludere a mea din ALDE care este perfect ilegală şi care de fapt nici nu există. Nu a fost pe ordinea de zi, nu a apărut niciun document, a fost o chestiune care doar s-a citit în şedinţă. Deci, din punctul meu de vedere ea este inaplicabilă, este anti-constituţională, contravine Regulamentului privind drepturile parlamentarilor şi din această cauză mi-a rămas o singură modalitate, de a-mi căuta dreptatea în justiţie. Şi voi face”, a declarat preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu.

Potrivit acestuia,  Tăriceanu crede numai în „sancţiuni, excluderi şi apucături de dictator din Banana Land”, şi nu în „dialog, în raţiune şi în logică, pentru binele naţiunii”.

„ALDE se află la o răscruce de drumuri; trebuie să alegem: – continuăm proiectul politic cu partenerii de la PSD, cu care am ajuns în Parlament în 2016 şi cu care ne-am aliat pentru a face bine României, sau ne îndreptam către o fundătură, eventual dispărând de pe scena politică? Este o întrebare la care numai membrii ALDE pot răspunde, nu un singur om, chiar dacă azi el este preşedintele ALDE (sau doi, trei care îl izolează). Dragă Călin, eu cred în dialog, în raţiune şi în logică, pentru binele naţiunii. Nu cred în sancţiuni, excluderi şi apucături de dictator din Banana Land”, a scris Meleşcanu, pe Facebook.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat miercuri în plenul Senatului că Teodor Meleşcanu nu mai este membru al acestui partid, grupul senatorial se desfiinţează şi „se configurează” un grup mixt.

„Urmare a alegerii domnului Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, în baza deciziei statutare din forurile ALDE, domnul Meleşcanu îşi pierde de drept calitatea de membru ALDE şi membru în grupul senatorial. Am făcut o adresă pe care am depus-o la biroul preşedintelui”, a afirmat miercuri, în plen, Tăriceanu.

Citeşte şi:

Dragnea, din nou la Tribunalul Bucureşti la procesul lui Zgonea

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.