Meleşcanu, la DNA: „Dragnea nu a avut nicio discuţie cu mine”

-


Fostul preşedinte al Senatului, Teodor Meleşcanu a declarat, joi dimineaţă, la finalul audierii sale la DNA unde are calitate de martor că nu are nicio legătură cu schimbarea poziţiei agentului guvernamental al României la CEDO în cazul lui Liviu Dragnea. De asemenea, fostul lider al PSD contestă condamnarea sa la închisoare în dosarul Referendumului.

”În niciun caz nu se pune problema cenzurării pentru că el este numit de Guvern. Niciodată nu am schimbat poziția, nici eu, nici predecesorii mei. I-am dat mână liberă să pună acele concluzii. Nu primeam informații despre dosare. Dacă era nevoie să discutăm, discutam, dar niciodată nu am intervenit. Schimbările care au avut loc în răspunsurile agentului României la CEDO țin de schimbarea legislației. Nu am cenzurat niciodată pe nimeni, agentul României la CEDO își formulează propriile opinii.  Sper să nu mai fie cazul să revin la DNA, dar cât timp ești om politic și este campanie electorală… Nu văd de ce mi s-ar schimba calitatea de martor, nu am văzut să fie vreo problemă”, a declarat Teodor Meleşcanu.

Acesta a dat explicații în dosarul în care procurorii anticorupție cercetează activitatea fostului agent guvernamental Viorel Mocanu. Agentul guvernamental pentru CEDO, Viorel Mocanu, a fost eliberat în luna august, la cerere, din funcția de secretar de stat, de către premierul Viorica Dăncilă, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Demersul venea în contextul în care DNA a deschis un dosar pentru a investiga modalitatea prin care agentul guvernamental pentru CEDO, Viorel Mocanu, a apărat interesele României în procesul deschis de fostul președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Procurorii DNA au deschis la finalul lunii iulie un dosar ce vizează activitatea agentului guvernamental al României la CEDO, iar în urma acestuia, Viorel Mocanu a depus o plângere la Secția de anchetare a magistraților potrivit căreia ar fi anchetat abuziv, în condiție în care funcția deține imunitate.

Pentru a efectua cercetări, procurori din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au solicitat, în copie certificată, actul de sesizare, ordonanţa de începere a urmăririi penale in rem, precum şi ordonanţele în baza cărora, în perioada 03 iunie 2019 – 03 iulie 2019 s-au solicitat dosare CEDO agentului guvernamental.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, procurorii Secției de anchetă au cerut, de la DNA, să li se precizeze dacă efectuează verificări în dosarele aflate în curs de soluționare la CEDO, între acestea fiind și cauza Dragnea – România.

Ştire în curs de actualizare.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.