Menține-te sănătos și în formă, chiar dacă stai prost cu timpul! Cinci exerciții pe care le poți face oriunde și oricând

-


 

Mulți dintre noi ne-am dori să putem să urmăm un program de exerciții, să mergem regulat la sala de fitness și să facem cardio măcar de două ori pe săptămână, însă timpul reprezintă o problemă uriașă atunci când vine vorba de astfel de rutine.

Cu toate acestea, există câteva exerciții simple, care nu durează mai mult de câteva minute și care sunt extrem de eficiente. Totodată, un alt avantaj este că acestea nu necesită echipament special, drept urmare pot fi făcute oricând și oriunde:

Ridicări de gambe

Aceste exerciții sunt benefice pentru mușcii gastrocnemius și soleus. Cu alte cuvinte, ridicarea de gambe va întări partea inferioară a picioarelor. Există numeroase moduri prin care aceste exerciții pot fi realizate, însă cea mai simplă – și ce mai eficientă – este ridicarea de gambe din picioare.

Chair dips

Un exercițiu excelent pentru triceps. Nu aveți nevoie decât de două mânere paralele, de la un scaun (n.r. chair) de exemplu, și de ambiție. Există, de asemenea, mai multe feluri în care puteți face chair dips, însă cea mai bună metodă este cea clasică.

Fandări

Fandările întăresc partea inferioară a corpului și cresc flexibilitatea generală, pentru că în realizarea acestui exercițiu sunteți nevoiți să folosiți greutatea corporală. Fandările pot fi făcute oriunde, în timp ce te duci până la bucătărie sau atunci când te uiți la televizor, și de aceea este unul dintre exercițiile perfecte pentru oamenii ocupați.

Genoflexiuni

Încă din copilărie, genoflexiunile au fost exercițiile întâlnite absolut peste tot, la școală, la antrenamentul echipei de fotbal, la un meci de tenis. Când spui sport, spui genoflexiuni. Cel mai important lucru este să țineți minte ca atunci când faceți genoflexiuni să adoptați forma corectă. Puteți folosi un scaun, pentru început, pentru a realiza corespunzător mișcarea.

Planks (Scândura)

Un exercițiu nemaipomenit dacă vreți să lucrați abdomenul și spatele în același timp. Nu aveți nevoie decât de un spațiu plat și de un cronometru cu ajutorul căruia să țineți evidența recordurilor pe care le veți doborî.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.