Criză politică la vârful CDU. Succesoarea lui Merkel demisionează

-


Lidera Uniunii Creştin-Democrate germane (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer, protejata cancelarului Angela Merkel, nu va candida pentru funcţia de şef al guvernului la viitoarele alegeri federale din 2021, potrivit unor surse politice din interiorul CDU, citate de Reuters.

Astfel, Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK) a transmis conducerii partidului la Berlin şi că va demisiona de la şefia acestuia. Aceasta era văzută drept succesoare a Angelei Merkel atunci când a fost aleasă la conducerea creştin-democraţilor în decembrie 2018, în cadrul planului actualului cancelar de a se retrage treptat de pe scena politică.

De asemenea, liderul CDU a avut însă dificultăţi în a-şi impune controlul asupra formaţiunii, fiind afectată de o serie de scandaluri, cel mai recent fiind cel din Turingia, când membri ai CDU au votat săptămâna trecută alături de Alternativa pentru Germania (AfD, de extremă dreapta) alegerea unui politician liberal ca prim-ministru al landului.

În acest sens, Kramp-Karrenbauer a precizat că are în plan un proces de selectare a candidatului CDU la funcţia de cancelar în această vară, înainte de a demisiona de la conducerea partidului.

Potrivit surselor politice citate de Reuters, Angela Merkel doreşte ca Annegret Kramp-Karrenbauer să rămână în funcţia de ministru al apărării.

Citeşte şi:

Coronavirusul.OMS: Penurie de măşti şi echipamente de protecţie


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.