Merkel speră că vaccinarea va opri pandemia de COVID -19. ”Acum vedem lumina la capătul tunelului”

-


Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat duminică speranţa că vaccinările aşteptate în curând vor inversa tendinţa în lupta împotriva COVID-19, scrie Agerpres.

„După peste nouă luni de pandemie, acum vedem lumina la capătul tunelului”, a declarat Angela Merkel, adăugând că speră ca unul sau mai multe vaccinuri să devină disponibile în curând.

Potrivit acesteia, ajutorul masiv de la stat în contextul pandemiei de COVID-19 nu poate continua la nesfârşit la nivelurile actuale în Germania.

„Guvernul federal, landurile şi consiliile trebuie să lucreze împreună într-o manieră constructivă pentru a depăşi pandemia şi consecinţele acesteia în cel mai bun mod posibil”‘, a adăugat Angela Merkel.

Bundestagul (parlamentul german) urmează să dezbată marţi proiectul de buget propus pe anul viitor, din care peste o treime este preconizat să fie finanţat prin împrumut.

Guvernul de coaliţie prevede să se împrumute cu încă 180 de miliarde de euro (218 miliarde de dolari) anul viitor, Merkel apărând creşterea datoriei.

„Costurile ar fi şi mai ridicate – financiar şi social – dacă multe întreprinderi ar da faliment şi s-ar pierde milioane de locuri de muncă”, a subliniat cancelarul federal, adăugând că, în 2021, statul ar putea cheltui din nou sume mari pe seama
economiilor făcute în ultimii ani.

În total, guvernul german prevede cheltuirea a aproape jumătate de trilion de euro şi să se împrumute de două ori mai mult anul viitor. De asemenea, executivul de la Berlin prevede reduceri de impozite pentru mulţi cetăţeni.

„Apoi, vom putea învinge virusul pas cu pas”, a declarat Angela Merkel.

Primele vaccinări se aşteaptă să înceapă în Germania în jurul Anului Nou, a anunţat vineri ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn.

Spahn a declarat că vaccinările în masă trebuie aşteptate către vară. „De acum sunt foarte optimist că vaccinările în masă vor începe cel târziu la vară”, a conchis Jens Spahn.

Citește și:

Trump: ”Nu am pierdut. Aceste alegeri au fost fraudate”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.