Mesaj bizar al ministrului de Interne după protestul din Piața Victoriei

-


Ministrul de Interne, Mihai Fifor, le mulţumeşte, în numele ministerului, tuturor cetăţenilor care au participat la protestul de sâmbătă seară într-un mod atât de civilizat şi de paşnic. Ce a uitat să spună ministrul este faptul că la protestul de anul trecut, din 10 august, jandarmeria venise pregătită ca pentru război. Și nici până în ziua de astăzi, vinovații nu se află după gratii, nici vinovații morali, nici cei care i-au bătut și gazat pe oamenii pașnici.

„Am asistat la un act democratic sănătos şi fără incidente”, spune Fifor, susţinând că s-a văzut şi faptul că în minister sunt mulţi oameni care îşi iubesc şi respectă meseria.

„Mulţumesc, în numele Ministerului Afacerilor Interne, tuturor cetăţenilor care astăzi (sâmbătă – n.r.) au participat la proteste într-un mod atât de civilizat şi de paşnic. Aţi sancţionat atât tentativele de instigare la violenţă, cât şi pe cele de politizare a evenimentului, aşa încât am asistat, cu toţii, la un act democratic sănătos şi fără incidente”, a scris Fifor pe pagina sa de Facebook.

El le mulţumeşte totodată tuturor autorităţilor implicate „pentru mobilizare, pentru atitudinea responsabilă şi profesionalismul de care au dat dovadă”.

„Spuneam zilele trecute că sunt mulţi oameni în MAI care îşi iubesc şi respectă meseria, iar astăzi acest lucru s-a văzut”, susţine Mihai Fifor.

Peste 20 de mii de persoane au protestat fără incidente, sâmbătă, în Piaţa Victoriei.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, a declarat, sâmbătă, la punctul de comunicare din Piaţa Victoriei, că misiunea instituţiei pe care o reprezintă la protestul din 10 august va fi centrată în primul rând pe dialog, menţionând că vor fi dispozitive care vor asigura o comunicare atât cu organizatorii, cât şi cu participanţii la manifestaţii.

Un protest la care au participat 20.000 de oameni a fost organizate sâmbătă, în Piaţa Victoriei şi în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti. Proteste au avut loc şi în marile oraşe din ţară.

Citește și:

Băsescu, despre „dubiosul” avocat Tonel Pop și Cumpănașu: Au ales să se caţere pe necazul familiilor Luizei şi Alexandrei


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.