Mesaj de susţinere al Bisericii Ortodoxe Bulgare pentru referendumul familiei tradiţionale din România

-


Oficialii Patriarhiei Bulgariei au transmis vineri un mesaj de susţinere al referendumului familiei tradiţionale, care se va desfăşura pe 6-7 octombrie în România, „în numele învăţăturii creştine comune şi al harului dumnezeiesc revărsat în taina Căsătoriei”.

„Singura legătură a căsătoriei binecuvântată și bineplăcută lui Dumnezeu este aceea dintre un bărbat și o femeie și care a primit pentru realizarea ei aprobarea Sfintei Biserici și harul dumnezeiesc revărsat în taina Căsătoriei”, se arată în textul mesajului transmis vineri de oficialii Patriarhiei Bulgariei, scrie basilica.ro.

În acest context, Biserica Ortodoxă Bulgară denunță „încercările tot mai insistente și mai agresive de redefinire a căsătoriei, punându-se pe aceeași treaptă cu ea toate tipurile de conviețuire între persoane de același sex sau împotriva naturii, pentru a obține recunoașterea și legalizarea socială”.

„În acest sens, o reușită neîndoielnică a Bisericii Ortodoxe Bulgare a constituit-o respingerea de către Curtea Constituțională a Republicii Bulgaria a Convenției de tristă reputație de la Istanbul, care a încercat să introducă, printr-un acord internațional noțiuni și ideologii incompatibile cu morala creștină tradițională a poporului bulgar. Conform opiniei generale hotărârea în luarea acestei decizii bune de către Curte a fost tocmai refuzarea ratificării acestei convenții exprimată clar și categoric de către Biserica Ortodoxă Bulgară”, au subliniat oficialii Bisericii Ortodoxe Bulgare.

De asemenea,  oficialii Patriarhiei Bulgare au mărturisit sprijinul categoric pentru pentru poporul român „în apărarea unicei și sfintei credințe ortodoxe”.

„Soră credincioasă a Bisericii Ortodoxe Române vecine, Biserica Ortodoxă Bulgară – Patriarhia Bulgară își exprimă sprijinul categoric, în legătură cu referendumul, dorind prin rugăciune poporului ortodox român frate și Biserici Sale Ortodoxe, tărie și putere în apărarea unicei și sfintei credințe ortodoxe care ne-a fost încredințată de Domnul și dumnezeieștii Săi Apostoli, de sfinții noștri Părinți și Învățători și de toți strămoșii noștri, care ne-au născut în Domnul, cărora suntem chemați să le urmăm și să plinim pilda lăsată nouă de ei, inclusiv cu privire la poziția creștin-ortodoxă asupra esenței și adevăratului sens al familiei creștine”, arată Biserica Ortodoxă Bulgară.

Citeşte şi:

Fost lider UDMR, cea mai bună pledoarie pentru boicotarea referendumului

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.