Mesaj inedit pe site-ul DNA

-


DNA protestează împotriva OUG numărul 7 pe legile justiţiei prin intermediul unui mesaj inedit postat pe site-ul oficial al instituţiei, care ocupă tot ecranul: ”DNA – instituție în pericol de a fi blocată de OUG 7/2019. Combaterea corupției la nivel înalt riscă să fie paralizată.

sursa foto: captură site DNA

”Transmiterea pe pagina de internet a instituției a unui mesaj public privind riscul blocării activității instituției ca urmare a OUG nr. 7/2019 și a paralizării combaterii corupției la nivel înalt”, se arată în textul comunicatului de presă, emis de DNA.

De asemenea, procurorii DNA au decis marți să protesteze față de ordonanța de urgență de modificare a legilor justiției, dar nu își vor întrerupe activitatea. DNA susţine şi demersul Parchetului General de a cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR, dar cer şi ca „titularii îndreptăţiţi” să declanșeze un conflict juridic de natură constituțională între Guvern ca legiuitor delegat și Autoritatea judecătorească. O astfel de sesizare o pot face parlamentarii, preşedintele României, Guvernul sau preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.

Motivul, spun procurorii, este că modificările din OUG 7 „pun în imposibilitate Ministerul Public să își exercite atribuțiile constituționale”.

Adunarea Generală a DNA a decis şi să trimită o scrisoare deschisă către ministrul Justiției pentru a explica modul în care urmează să fie derulată și finalizată procedura de ocupare a funcțiilor de procuror șef secție la DNA în intervalul de 22 de zile, rămas până la expirarea delegărilor, având în vedere că, urmare a OUG 7/2019 delegarea în aceste funcții nu mai este posibilă.

Citeşte şi:

Financial Times: România a făcut lobby împotriva lui Kovesi

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.