Mesajul președintelui după ce liderul PSD a fost pus sub urmărire penală

-


În contextul punerii lui Liviu Dragnea, liderul PSD, sub urmărire penală, preşedintele Klaus Iohannis susține că îşi doreşte o justiţie independentă şi puternică. Mesajul președintelui a fost transmis, marţi, de Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al şefului statului.

„Preşedintele Klaus Iohannis îşi doreşte o justiţie independentă şi puternică, al cărei beneficiar direct este societatea”, a afirmat Mădălina Dobrovolschi.

Întrebată dacă preşedintele a avut vreo discuţie telefonică cu Liviu Dragnea după începerea urmăririi penale a acestuia, Dobrovolschi a spus că dacă ar fi existat o discuţie oficială, s-ar fi aflat pe agenda publică.

De asemenea, întrebată despre acuzaţiile lui Liviu Dragnea privind statul paralel, în spatele căruia s-ar afla Klaus Iohannis, Dobrovolschi a răspuns: „În România nu există stat paralel, este o invenţie a celor care au probleme cu justiţia”.

DNA a anunţat, luni, că a început urmărirea penală a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru favorizarea firmei Tel Drum.

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a precizat că în acest dosar prejudiciul este de aproximativ 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro, bani obţinuţi prin fraudarea fondurilor europene.

Mai puteți citi și: 

Încă o dovadă că Burleanu nu are ce căuta în fruntea fotbalului românesc


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *