Un român îi cere scuze fostului ministru Funeriu. „Am studii universitare terminate fără să fiu prezent la examene şi cu licenţa plagiată”

-


Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţie, în Guvernul Boc, între 2009-2012 și rămas în mentalul colectiv drept cel care a introdus camerele video la Bacalaureat pentru a stopa frauda de la examene, a primit un mesaj de apreciere publică la adresa activității sale.

El a primit un mesaj interesant la un articol publicat pe site-ul Contributors.

„Domnule Funeriu vă rog să-mi acceptaţi scuzele că v-am înjurat pentru reforma bacalaureatului. La acea vreme eram un copil răsfăţat care apucase să ia BAC-ul fără camere şi cu plic şi care eram foarte supărat pe dumneavoastră că v-aţi batut joc de viitorul unor prieteni mai tineri.

Viaţa m-a aruncat apoi într-un malaxor ce m-a spălat de impostură cu lacrimi şi sudoare vărsate în zonele aride ale Spaniei, într-o vară ce nu o voi uita vreodată, pentru a ajunge apoi în toamnă slugă la un neamţ care a terminat şcolile pe bune şi care făcea în zece minute din faţa unui laptop salariul meu pe un an muncind pe moşia lui.

Acolo pe moşia lui am hotărât că trebuie să schimb ceva, să nu mă mai mint că am vreun merit academic (am studii universitare terminate fără să fiu prezent la examene şi cu licenţa plagiata).

Am revenit în ţară, am învăţat o meserie pe bune, fără copiuţe, pe care azi o practic demn şi accept cu mândrie recunoaşterea colegilor şi a pacienţilor aflaţi în grija mea.

Poate că dacă ajungeaţi ministru înaintea intrării mele la liceu astăzi eram un doctor bun printre alţi doctori buni sau un muncitor bun dar cu mai mulţi ani de experienţă. Timpul meu pierdut nu pot să vi-l imput dumneavoatră ci intregii societăţi româneşti şi inclusiv mie, pentru că am făcut o artă din a da minciunii şi imposturii rangul de valoare şi model.

Vă cer scuze încă o dată domnule Funeriu pentru că v-am înjurat şi detestat”, a fost mesajul lăsat de Ben, pentru Daniel Funeriu, potrivit „Adevărul”.

Mai puteți citi și:

Carantină la Institutul Oncologic din Iași. Virusul gripal face ravagii

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.