Metoda ”inedită” de disciplinare folosită de o educatoare din Gorj

-


Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj a deschis o anchetă după ce un copil în vârstă de 4 ani a fost scris cu pixul pe frunte de educatoare, pentru că nu a îndeplinit sarcinile care îi reveneau la grădiniţă şi a fost neascultător.

Incidentul a a vut loc vineri la Grădiniţa Valea Pojarului, din cadrul Liceului Tehnologic Bustuchin. Copilul de patru ani ar fi refuzat să îndeplinească toate sarcinile stabilite de educatoare.

”Incidentul este regretabil, este o manifestare total nepotrivită şi cel puţin o mustrare în faţa colegilor va primi doamna educatoare, activitatea îi va fi monitorizată. Nu mai există incidente similare în activitatea pe care a desfăşurat-o. Este din toamnă la Liceul din Bustuchin”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al IŞJ Gorj.

Potrivit Mediafax, tatăl băiatului a transmis fotografiile cu preşcolarul scris pe frunte directorului instituţiei de învăţământ, însă educatoarea în vârstă de 30 de ani a prezentat o altă variantă, spunând că i-a făcut un semn mic.

”Copilaşul are patru ani. Am discutat cu tatăl. Eu am aflat luni, dar în niciun caz nu anticipam pozele pe care le-am văzut. Mi s-a spus că i s-a făcut un semn aidoma unui abţibild pentru că nu şi-a rezolvat o parte din sarcinile de lucru. Am vorbit şi cu doamna educatoare. Dacă doamna educatoare a greşit, personal cred că a greşit, o comisia va lua nişte măsuri care vor merge, în funcţie de gravitate, până la o sancţiune disciplinară care să-i arate dumneaei că aşa ceva nu se poate pune în practică în sistemul educaţional. Cadrele didactice nu trebuie să fie pedepsitorul şcolii. Nu ştiam că are astfel de porniri. Doamna nu o recunoaştea aşa cum am văzut eu în poze. Spune că i-a făcut un mic semn”, a explicat Vasile Spiridon, directorul Liceului Tehnologic Bustuchin

 Citește și:

A doua zi de proteste la Spitalul de Urgență Craiova


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.