Metrorex va închide 11 staţii în perioada iulie-septembrie

-


11 staţii de metrou de pe magistralele 1 şi 2 cu un singur acces vor fi închise succesiv în perioada iulie-septembrie, pentru modernizarea instalaţiei de taxare. Staţiile de metrou vor fi închise maxim o săptămână, precizează Metrorex.

În iulie se vor desfăşura lucrările la staţiile Pipera, Constantin Brâncoveanu şi Aurel Vlaicu, în august urmând Piaţa Victoriei 2, Basarab 1, Tineretului şi Dimitrie Leonida, ultimele lucrări fiind în staţiile Apărătorii Patriei, Costin Georgian, Berceni şi Pantelimon.

Astfel, lucrările de modernizare a sistemului de control şi acces se vor desfăşura succesiv, în perioade diferite de timp, la cele 11 staţii de metrou cu un singur acces.

În staţia Pipera, lucrările se vor desfăşura în perioada 15 iulie – 21 iulie, la Constantin Brâncoveanu în perioada 22 iulie – 28 iulie, la Aurel Vlaicu în perioada 29 iulie – 4 august, în staţia Piaţa Victoriei 2 în perioada 5 august – 11 august, în staţia Basarab 1 în perioada 12 august – 18 august, la Tineretului în perioada 19 august – 25 august, la Dimitrie Leonida în perioada 26 august – 1 septembrie, la Apărătorii Patriei în perioada 2 septembrie – 8 septembrie, la staţia Costin Georgian în perioada 9 septembrie – 15 septembrie, la Berceni în perioada 16 septembrie – 22 septembrie, iar la staţia Pantelimon în perioada 23 septembrie – 29 septembrie.

Lucrările de modernizare a sistemului de acces în 41 de staţii de metrou includ înlocuirea turnicheţilor cu porţi batante ce facilitează accesul călătorilor la metrou şi evacuarea rapidă în cazul unor situaţii de urgenţă.

Potrivit Metrorex, după implementarea noilor porţi batante în toate staţiile de metrou, acestea vor fi dotate, pe lângă sistemul de citire a benzii magnetice pentru cartele, şi cu un sistem de citire a cardurilor contactless.

De asemenea, Metrorex va achiziţiona 139 de automate de vândut cartele prevăzute să dea rest şi să funcţioneze cu sistem POS.

Proiectul de modernizare a sistemului de control – acces este finanţat din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 şi este în valoare de 149,7 milioane de lei, fără TVA.

Până în prezent, au fost modernizate căile de acces la staţiile Republica, Titan, Nicolae Grigorescu.

De asemenea, se desfăşoară lucrări la staţiile Izvor, Timpuri Noi, Dristor 1, Ştefan cel Mare şi Piaţa Muncii, iar începând cu 24 mai, Metrorex va moderniza sistemul de acces în staţiile de metrou Crângaşi, Petrache Poenaru, Grozăveşti de pe Magistrala 2 şi Lujerului de pe Magistrala 3.

Citeşte şi: Un reprezentant ANAF spune că se ruşinează cu salariul de 4.000 de lei. Replica ministrului Muncii


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *