„Mi-am lăsat copilul singur într-o țară condusă de o gașcă de condamnați penal”. Toate drumurile duc la protestul anti-PSD

-


Cel mai mare miting anti-PSD va avea loc vineri, 10 august, în Piața Victoriei. Mitingul a fost anunțat încă de acum câteva săptămâni pe rețelele de socializare, cu scopul de a-i mobiliza pe cât mai mulți români din diaspora. Primele maşini cu protestatari au sosit în Piaţa Victoriei încă din timpul nopţii.

Ana (28 de ani), care lucrează de 7 ani în Italia, acolo unde se află cea mai mare comunitate de români, spune că s-a săturat să stea departe de casă, dar este îngrozită că țara sa este condusă de un condamnat penal, iar aici nu ar câștiga atât cât câștigă peste hotare. Ana are o fetiță de 8 ani, pe care a lăsat-o în grija mamei sale la vârsta de un an, când a divorțat și a plecat ca să câștige bani muncind pentru străini. Ana spune că are doar liceul, dar ar vrea să-și continue studiile pentru că simte că poate mai mult.

”Aveam concediu de pe 10 august, dar le-am spus că plec cu 3 zile mai devreme pentru că vreau să protestez față de dezastrul în care a fost adusă țara mea de către niște condamnați penali și de o marionetă de premier care nu știe pe ce lume trăiește. Am plecat în Italia lăsându-mi copilul cu mama și, deși sunt de 7 ani acolo, dorul de copil m-a îmbolnăvit. Nu m-am acomodat pentru că nu am fetița alături de mine. Îi trimit bani, e foarte bine îngrijită, dar ea îmi spune în fiecare seară că vrea să vin eu. Toate aceste vorbe mă ”omoară” zi de zi”, ne-a mărturisit Ana.

Vămile au fost aglomerate în aceste zile de mașinile românilor din diaspora care s-au întora în țară pentru a participa la mitingul anti-PSD. Deși este anunțat, în mod oficial, la ora 17.00, sute de persoane au venit în Piața Victoriei încă de dimineață și s-au alătura celor care au dormit în mașini pe străzile adiacente.

5 milioane de români lucrează în afara graniţelor, cei mai mulți în Italia şi în Spania ( peste 2 milioane).

Mai bine de 600.000 de români sunt în Germania, iar în Regatul Unit şi în Statele Unite, sunt câte 500.000 de români. Toți acești oameni au trimis în țară doar într-un an 5 miliarde de dolari.

Citește și:

Protestul diasporei a început

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.