UPDATE. Michel Platini, reţinut pentru fapte de corupţie

-


UPDATE 13.02: Fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini, a fost arestat în ancheta care investighează condiţiile suspecte în care Qatarului i-a fost acordată organizarea Cupei Mondiale din 2022.

Acesta a fost reţinut pentru audieri de procurorii anticorupţie, fiind acuzat de luare de mită într-unul din cele mai mari scandaluri de corupţie din fotbalul mondial.

Audierea are loc în cadrul anchetei ordonate de Parchetul Financiar Naţional, care „vizează fapte prezumtive de corupţie activă şi pasivă comise de către persoane care nu îşi exercită o funcţie publică”, în cazul atribuirii turneului din 2022 al Cupei Mondiale Qatarului.

În 2016, Parchetul Financiar Național deschisese o anchetă preliminară pentru ”corupţie privată”, ”asociere în scop criminal”, ”trafic de influenţă şi tăinuire de trafic de influenţă” în legătură cu atribuirea CM 2022. Platini, care a recunoscut că a votat pentru Qatar la scrutinul atribuirii din 2 decembrie 2010, fusese deja audiat ca martor în decembrie 2017.

Ştirea Iniţială:

Michel Platini, fostul președinte al UEFA, a fost reținut marți dimineață, pentru anumite fapte de corupție în ceea ce privește acordarea organizării Campionatului Mondial de Fotbal din 2022 statului Qatar, scrie Sky News.

Fostul mijlocaș de geniu al Franței este audiat la Nanterre, la Oficiul anticoruptie al poliţiei judiciare. În vârstă de 63 de ani, Platini fusese suspendat opt ani în decembrie 2015 de justiția internă a FIFA. În cele din urmă, suspendarea a fost redusă în apel la șase ani, iar mai apoi la patru ani de către TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv).

Ştire în curs de actualizare.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.