Cântărețul Mihai Constantinescu a murit

-


Mihai Constantinescu a murit, marţi seară, la vârsta de 73 de ani, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde era internat din luna mai. Decesul cântărețului a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al unității spitalicești, doctorul Bogdan Oprița.

Cântăreţul Mihai Constantinescu, în vârstă de 73 de ani, a fost internat pe 13 mai la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce suferise un stop cardiorespirator şi a fost resuscitat.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunţa pe 14 mai că prognosticul în cazul artistului era unul rezervat. „Artistul, din păcate, se află în stare foarte gravă la Terapie Intensivă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. El a fost internat ieri dimineaţă, a venit în UPU în stop cardiorespirator, a fost resuscitat, intubat, se află la Terapie Intensivă”, preciza la acea dată ministrul.

Interpretul şi compozitorul Mihai Constantinescu s-a născut la Bucureşti, la 4 ianuarie 1946. A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti (1973).

A făcut parte din corul de copii al Radiodifuziunii şi a studiat muzica la Şcoala Populară de Artă (1972), la clasa Floricăi Orăscu. A apărut în spectacole de revistă la Casa Studenţilor ”Grigore Preoteasa” din Bucureşti şi a făcut parte din formaţiile Mondial şi Dixie ’74. De asemenea, acesta a mai cântat cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin, în care Magdin cânta la trompetă, Marcel Dragomir la saxofon, Marius Ţeicu la pian.

Primele înregistrări au fost făcute la solicitarea lui Titus Munteanu, care l-a remarcat la una dintre audiţiile organizate de clasa Floricăi Orăscu. În 1971, a debutat la televiziune, într-un spectacol de varietăţi. Primele sale compoziţii, ”Păpuşa” şi ”Anotimpuri”, s-au bucurat de mare succes.

În 1975, melodia sa ”Am visat” (interpretă Corina Chiriac), a obţinut Premiul III la Festivalul Şlagărelor de la Dresda, iar cântecul ”I.E.F.S ura!”, locul I la festivalul ”Şlagăre în devenire” (1981).

În 1981, a colaborat cu realizatorii filmului ”Maria Mirabela”, regizat de regretatul Ion Popescu Gopo, unde şi-a pus amprenta nu doar pe melodia genericului filmului, ci a fost şi vocea personajului Scăpărici. De asemenea, a apărut în numeroase emisiuni de divertisment TV, regizate de Alexandru Bocăneţ, iar mai târziu, împreună cu Marius Ţeicu şi Olimpia Panciu, a alcătuit un ”trio formidabil” ce a figurat în multe spectacole de televiziune semnate de Titus Munteanu.

În anii ’90, a format un cuplu muzical de succes cu Anastasia Lazariuc. Tot în anii ’90 prezenta, împreună cu Anca Ţurcaşiu, emisiunea pentru copii ”Ba da, ba nu!”, în care s-au lansat mulţi dintre copiii care azi au devenit nume cunoscute în muzică sau teatru/film, printre care Andreea Bălan sau Adela Popescu.

Din bogatul său repertoriu amintim piesele: ”Un zâmbet, o floare”, ”Hai să cântăm”, ”Hei copilărie”, ”Noi vrem iubire”, ”Vino pe strada mea”, ”Vacanţă”, ”Un simplu om”, ”Sus în deal”, ”Pisicuţa”, ”Iubiţi şi câinii vagabonzi”.

În 1999, a editat single-ul ”Iubiţi şi câinii vagabonzi”, iar în 2003, unul dintre albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc a cuprins şi piese scrise de Mihai Constantinescu.

A efectuat turnee în Germania, în SUA şi în câteva state din Vestul Europei.

 

Citește și:

Un român a pierdut șansa de a conduce Agenția Internațională pentru Energie Atomică


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.