Mihai Constantinescu se află în moarte cerebrală. Ce reprezintă un astfel de diagnostic

-


Cântărețul Mihai Constantinescu se află în moarte cerebrală, după ce a făcut un al treilea stop cardiac. Ce reprezintă însă moartea cerebrală. Este același lucru cu moartea propriu-zisă?

Moartea cerebrală este un proces ireversibil datorită absenţei circulaţiei cerebrale, urmată de procese ireversibile de necrozare a neuronilor. După ce se pune diagnosticul de moarte cerebrală, tratamentul pentru menţinerea bătăilor cordului are sens doar în cazul în care persoana în cauză devine donatoare de organe.

Diagnosticul de moarte cerebrală se face de o echipă medicală complet independentă de medicul curant, susține medicul Carmen Pantiş, coordonatoarea programului de transplant din Bihor, citată de „Adevărul”.

Deosebit de importantă este și identificarea cauzei morţii cerebrale. Diagnosticul nu se pune la acei pacienţi a căror stare de comă este de origine necunoscută.

Fiecare oră care trece de la instalarea morţii cerebrale duce la compromiterea ireversibilă a organelor care ar putea fi prelevate. În plus, în orice moment, inima persoanei în cauză se poate opri printr-o tulburare de ritm.

Starea de sănătate a interpretului de muzică uşoară Mihai Constantinescu este staţionară, dar foarte gravă, potrivit unor surse medicale.

„Nici mai rău, nici mai bine ca ieri. Nu a făcut alte stopuri cardiace sau alte evenimente. Starea sa de sănătate e stabilă, nu s-a modificat nimic de aseară. E în stare stabilă, dar foarte gravă”, au precizat sursele citate, pentru Mediafax.

Citește și: UPDATE. Noi detalii despre starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu. Medicii sunt în continuare rezervaţi


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.