Mihai Covaliu, ales președinte al Comitetului Olimpic Sportiv Român

-


COSR l-a ales marți pe Mihai Covaliu în funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Camelia Potec și Alexandru Dedu vor fi vicepreședinți.

Președintele Federației de Scrimă, Mihai Covaliu, a obținut 128 dintre voturi, față de cele 68 obținute de Gabi Szabo.

„Sunt conștient că această funcție reprezintă o imensă responsabilitate, având în vedere reprezentarea sportului românesc la cele mai importante competiții”, a declarat noul președinte al COSR, scrie gsp.ro.

Mihai Covaliu, fost medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Sydney 2004, are 39 de ani şi este considerat unul dintre cei mai valoroşi scrimeri din istoria României. A mai cucerit bronzul olimpic, la Beijing, în 2008, fiind totodată campion mondial şi european la sabie. În aprilie 2013 a fost ales președinte al Federației Române de Scrimă, după ce Ana Pascu a decis să nu își mai reînnoiască candidatura. A rămas antrenorul lotului de sabie masculin, cu care a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial din 2013 de la Budapesta, Tiberiu Dolniceanu fiind laureat cu bronz. În același an, Mihai Covaliu a fost inclus în Hall of Fame-ul scrimei de către Federația Internațională de Scrimă.

Mihai Covaliu îi urmează la şefia COSR lui Alin Petrache, care a demisionat la scurt timp după JO de la Rio 2016. România a avut în Brazilia cea mai slabă participare din istoria recentă, obţinând doar cinci medalii (patru, după suspendarea pentru doping a lui Gabriel Sîncrăian), clasându-se abia pe locul 47.

Mihai Covaliu este al 17-lea şef al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, în 102 ani de existenţă.

Citește și:

VIDEO. Tăriceanu lovește din nou: a oprit traficul pentru a-și face cumpărăturile

VIDEO. Anchetă de amploare DIICOT: Cum au fost păcăliți o mie de europeni de hackerii români

Lovitura DNA la vârful sistemului medical din România

Legea celor 102 taxe. Iohannis i-a dat șah lui Dragnea


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *