Mihai Dide și sute de mexicani ignoranți

-


De curând, în Mexic, doi oameni au fost incendiați de vii după ce s-a propagat pe WhatsApp un mesaj alarmist (și fals conform anchetatorilor) prin care cei doi erau bănuiți de omorârea mai multor minori. Pentru a-i proteja de lumea furioasă polițiștii au decis să-i închidă într-o secție, sperând să-i țină acolo până la finalizarea anchetei.

Dar mulțimea de oameni a vrut sânge. Puterea furiei oarbe a rupt ușile și oamenii au reușit să-i scoată în stradă pe cei doi inculpați. Au fost bătuți până la leșin și într-un final și-au găsit sfârșitul arzând în mijlocul unei mulțimi satisfăcute care filma totul și difuza pe Facebook. Rudele celor doi au urmărit totul online, îngroziți.

Evul Mediu, „glorioasa” epocă a pedepselor publice, s-a întors. Și e live online.

La vreo 10.000 de kilometri distanță un Mihai Dide, un singur om, un român, ține loc pentru sute de mexicani proști, orbi și furioși.

La o simplă căutare pe Google am aflat că Mihai Dide este un celebru protestatar care s-a făcut remarcat cu manifestații spontane împotriva guvernului. Am înțeles că s-a legat și de gardul clădirii Guvernului cu intenția de a se incendia. Gardul n-a avut nimic de comentat despre asta și nici a ars n-a mirosit până la finalul protestului.

De curând o jandarmeriță din Suceava a murit în urma unui accident rutier, traversând regulamentar strada împreună cu fetița ei. Dide, care între timp a ajuns un fel de „vocea străzii anti-PSD” n-a ratat momentul și-a postat pe Facebook cu o satisfacție care-l face și pe Dragnea să pară uman: „One more down! Du-te după Giani”, ca mai apoi să-și justifice postarea făcând o comparație între jandarmeriță și Stalin, punctând că amândoi sunt criminali, chit că au copii.

Vedeți voi, Dide și cei ca el merită scoși din mulțimea de protestatari și trimiși în cabinetul de psihoterapie unde să-și trateze frustrările și problemele care depășesc sfera politică. Să te bucuri la moartea unui jandarm lovit de o mașină pe trecerea de pietoni e semn de autism civic. Ca să nu mai spun că empatia e aproape de 0. România n-are nevoie de jandarmi obedienți la ordine corupte, dar nici de sadici cu trăsături vadimiene care se visează stârpitorii țării de corupți.

Dide nu merită nimic mai mult decât ignorare. Să se lege de toate gardurile din țară și să nu-l bage nimeni în seamă. Că-i doar un „adult” rebel și coleric emoțional.

Cine gândește ca Dide (și-s sigur că-s destui) merită țara asta.

Citește și: Isărescu vrea salarii mai mari pentru angajaţii băncilor

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.