Mihăiţă Papara, singurul sportiv român care participă la Jocurile Paralimpice

-


Mihăiţa Papara  practică snowboard cu un singur picior şi este singurul component al echipei paralimpice de iarnă a României, care participă la Jocurile Paralimpice de Iarnă din Coreea de Sud.

Acesta va concura în două probe, la snowboardcross SB-LL1 pe 12 martie şi la banked slalom SB-LL1 pe 16 martie în cadrul Jocurilor Paralimpice de Iarnă din Corea de Sud.  Comitetul de organizare a anuntat ca acestea vor fi cele mai mari Jocuri Paralimpice de pana acum, 570 de sportivi din 59 de ţări fiind înregistrati în urmă cu câteva zile, scrie realitatea.net.

“Ce pot să povestesc despre accident? Aproape totul… Aproape, pentru că mi-am pierdut cunoștința după ce am fost ridicat de pe asfalt și pus în ambulanță. Aproape totul, pentru că memoria funcționează după reguli mai puțin evidente, păstrează foarte vii momente, imagini și detalii, gusturi, sunete, în timp ce pe altele le lasă să dispară, ori le șterge intenționat, de multe ori ca să ne protejeze. Știu culoarea mașinii pe care încercam să o depășesc, știu cum se simțea mirosul de cauciuc ars în timp ce frânam, miros ce l-am simțit după impact, știu culoarea țesuturilor cărnii, știu cât de cald și lipicios era și cum mirosea sângele pe care încercam să îl opresc strângând degetele în jurul coapsei.”

De asemenea, sportivul paralimpic şi-a făcut un ONG prin  intermediul căruia intenţionează să-i sprijine pe toţi cei aflaţi în aceiaşi situaţie cu a lui.

Asociaţia Papară Mihăiţă este o organizaţie neguvernamentală non-profit înfiinţată în 2007.

În septembrie 2005, Papară a fost implicat într-un accident de maşină în urma căruia i-a fost amputat piciorul stâng de la nivelul coapsei.

Mai puteţi citi şi: Cârstea a învins-o pe Niculescu în primul tur de la Indian Wells

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.