Mii de minori au dispărut în prima parte a anului

-


Cazul dispariției Alexandrei și Luizei din Caracal a adus în atenția publică problema dispariției fără urmă a minorilor. Peste 2.800 de minori au dispărut în prima parte a anului 2019, precizează Poliţia Română. Pe site-ul Poliţiei, figurează însă numai 17 cazuri de copii dispăruţi, întrucât doar atâtea au acordul familiei privind mediatizarea.

 

„După clarificarea situaţiei, dacă se revine cu o nouă sesizare, aceasta va fi înregistrată ca o nouă dispariţie”, transmite Poliţia Română, citată de Mediafax.

La data de 1 august 2019, la nivel naţional, poliţiştii efectuau cercetări pentru găsirea a 480 de cazuri de minori dispăruţi.

Dintre copiii aflați pe site-ul poliției, despre cei mai mulți se presupune că s-au înecat. Tot pe siteul Poliției, se află și fotografiile Alexandrei Măceșanu (15 ani) și Luizei Melencu (18 ani), pe care Gheorghe Dincă susține că le-a ucis.

Consemnarea dispariției minorilor face imposibilă scoatere acestora din țară, însă acest lucru trebuie să se facă în primele 24 de ore de la dispariție. Consemnul la frontieră înseamnă că aceștia nu pot fi scoși din țară.

Presa a relatat despre foarte multe cazuri de copii dspăruți chiar și de 15 ani pe care nu-i mai caută nimeni și în cazul cărora căutările au fost făcute superficial.

Citește și:

946 de femei au fost violate în primele 6 luni ale anului


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.