Mii de posturi de conducere în instituții din subordinea MAI

-


Peste 2.000 de posturi de conducere în instituţiile aflate în subordinea şi coordonarea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor putea fi ocupate prin concurs, potrivit unui memorandum adoptat în ultima şedinţă a Guvernului, anunţă MAI.

Memorandumul propus de Ministerul Afacerilor Interne prevede scoaterea la concurs a 2015 funcţii de conducere existente la nivelul instituţiilor aflate în aparatul central şi al instituţiilor aflate în subordinea şi coordonarea MAI, iar posturile deblocate prin Memorandum vor fi ocupate doar prin concursuri organizate în condiţiile legii, în funcţie de specificul fiecărei funcţii, spune MAI.

În unităţile Ministerului Afacerilor Interne sunt prevăzute aproximativ 12.000 de posturi de conducere, din totalul acestora fiind vacante aproximativ 3.700 de posturi. Restul funcţiilor vacante, neprevăzute în acest memorandum, „urmează să parcurgă procedurile legale de deblocare la o dată ulterioară”.

Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare a fost suspendată ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.