Ministrul de Externe nu e lămurit pentru ce vor protesta românii din diaspora pe 10 august

-


Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, susține că mitingul românilor din străinătate, anunţat pe 10 august în Piaţa Victoriei, este o chestiune normală, dar ar trebui să fie mai bine organizat deoarece poate duce la “perturbarea traficului şi a atmosferei din România”.

Ministrul a mai spus că nu înţelege care este obiectivul manifestaţiei, dat fiind faptul că este vorba despre românii din diaspora, care “ar fi normal să protesteze pentru serviciile consulare”.

“Din punctul nostru de vedere, fiecare cetăţean român, fie că trăieşte în România sau în străinătate, are dreptul să îţi exprime opiniile, să protesteze. Este o chestiune normală. Singurul lucru care ar trebui să fie mai bine făcut ar trebui să îl reprezinte organizarea unor asemenea acţiuni  de tip stradal, care pot conduce la perturbarea traficului şi la perturbarea atmosferei din România”, a declarat Teodor Meleşcanu, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a mai afirmat că nu înţelege obiectivul protestului, mai ales că este vorba de românii din diaspora, care “ar fi normal să protesteze pentru serviciile consulare”.

De asemenea, el a spus că speră ca mitingul să se desfăşoare în condiţii normale şi civilizate.

“Nu înţeleg foarte bine care este obiectivul protestului, având în vedere că sunt cei din diaspora. Dacă sunt cei din diaspora, ar fi normal să protesteze pentru serviciile consulare sau lipsa de servicii consulare, dar, în rest, e mai greu să înţeleg care va fi obiectivul principal al acestei manifestaţii. Sper ca şi până acum să se desfăşoare în condiţii normale, civilizate, fără violenţe, pentru că, aşa cum vă spuneam, există acest drept la liberul protest, fără ca însă să îi afecteze şi pe ceilalţi”, a adăugat ministrul de Externe.

Citește și:

Cît de prietenos este sistemul de educație cu elevii cu deficiențe. INTERVIU CU MAMA UNUI ELEV RECUPERAT DIN AUTISM

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.