Ministrul de Finanțe susține că 20% din angajații de la stat sunt de umplutură

-


Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a adus din nou în discuție, într-un interviu acordat DC News, numărul mare de anjagați de la stat, precum și salariile foarte mari pe care aceștia le câștigă comparativ cu angajații din privat. „Dacă mâine pleacă cel puţin 20% din angajaţii din administraţie, aceasta ar funcţiona mai bine, salariile bugetarilor sunt prea mari, iar evaluarile se fac pe baza unor valori „puerile”, este de părere Teodorovici.

 

„Am spus-o de mult timp, undeva la 20 şi ceva la sută, cel puţin, (…) dacă pleacă mâine, nu e niciun fel de problema în adminstraţie”, a precizat Eugen Teodorovici.

În opinia ministrului Finanţelor, dacă acel procentaj ar pleca, administraţia s-ar mişca şi mai bine”.

„După această declaraţie, vor începe, din nou, mulţi să fie nemulţumiţi. Dar este realitatea, nu trebuie să o ascundem”, a adăugat ministrul de Finanţe.

El a admis că nu este normal ca salariile de la buget să fie mai mari decât cele de la privat.

„Salariile, într-adevăr, e o situaţie neplăcută şi trebuie întoarsă, inversată. Nu poţi să ai, într-adevăr, la stat salarii mai mari decât în sectorul privat”, a spus Teodorovici.

„Statul oricum îţi oferă un statut aparte, anumite facilităţi, avantaje, o zonă în care nimeni nu te controlează sau nu te evaluează după cum te evaluează un patron în sectorul privat.  Adică sunt acele valori foarte, aşa, puerile. Dai acolo nişte aprecieri pe care nu le poţi cuantifica în mod foarte clar şi dacă vreţi, toată lumea în administraţie suntem nişte super-eroi. Dar lucrurile în spate se întâmplă exact invers”, a conchis ministrul.

Citește și:

Avalanșă de apeluri false la 112. Ce a fost în stare o fată de 14 ani


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.