Ministrul de Interne nu demisionează. Cine minte? Dan sau Tudose?

-


Ministrul de Interne Carmen Dan nu va demisiona din funcție, deoarece numirea sa în funcție a fost una politică. Dan a ieșit joi seară într-o conferință de presă în care i-a explicat premierului Mihai Tudose că nu este o mincinoasă, întrucât chestorul Cătălin Ioniță a acceptat inițial funcție de șef al Poliției Române. Nu mai am ce să lucrez cu un asemenea ministru de Interne care mă minte în halul acesta. Domnia sa s-a exprimat că începând de luni e dispusă să-şi dea demisia. Eu i-am spus că, în momentul ăsta, eu cred că i-o accept, dacă şi-o dă”, a declarat premierul, miercuri seară, la Antena3.

Principalele declarații:

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, am dispus trimiterea Corpului de Control la IGPR.

Fac precizarea că în acest caz autorul era indicat ca fiind agentul Eugen Stan. Din dorința de a mă asigura că raportul prezentat de Despescu primului ministru este unul corect, am trimis acest Corp de Control

Toate structurile ierarhice până la ministru sunt informate despre acest caz.

Informația cu agresorul din 2016 a ajuns obligatoriu la cunoștința chestorului Bogdan Despescu.

Despre numirea lui Cătălin Ioniță: Am aici dovada acceptului exprimat de Cătălin Ioniță. Acest acord a ajuns și la domnul prim ministru. Avem pe de o parte documente și pe de altă parte vorbe. Acordul a fost semnat marți de Cătălin Ioniță înainte de anunțul public. Am avut o discuție clară cu chestorul Cătălin Ioniță.

S-a declanșat împotriva domnului Ioniță o campanie. În context, miercuri dimineață am primit un mesaj de la domnul Ioniță în care îmi explica faptul că are rețineri să meargă mai departe. După ședința de guvern, dl prim ministru mi-a cerut să avem o discuție.

În cursul zilei de miercuri nu am avut nicio discuție referitoare la chestorul Ioniță cu premierul. În jurul orei 15.30, Cătălin Ioniță mi-a transmis că a fost sunat de premierul Tudose.

Dacă premierul avea dubii, ar fi putut să le clarifice pe loc.

Nu știu ce răspuns se aștepta să primească premierul de la chestorul Ioniță.

A urmat apoi ieșirea premierului Tudose care a anunțat că nu-l va schimba din funcție pe chestorul Despescu și nu m-a întrebat nicio clipă despre chestorul Ioniță.

Nu știu eu ce s-a întamplat cu chestorul Ioniță în aceste două zile. Sunt chestiuni pe plan personal și el trebuie să explice aceste lucruri

De aceea, pot să înțeleg această dublă pozițioare sub presiune a chestorului Ioniță, dar de aici și până să fiu eu acuzată de minciuna e o cale lungă.

Despre demisie: Guvernul este unul politic, iar miniștrii sunt nominalizați în forurile partidului.

Antena 3 a prezentat documentul prin care chestorul și-a exprimat acordul să preia funcția de șef al Poliției Române.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În curs de actualizare


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.